eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Ultraortodox zsidó férfi alakja tükröződik egy tócsában Jeruzsálem vallásos, Mea Searim negyedében 2019. október 4-én, négy nappal a jóm-kipúr, az engesztelés napja előtt.
Nyitókép: MTI/EPA/Abir Szultan

Izrael biztonsági zárlatot vezetett be a palesztin területeken

Ciszjordániából és a Gázai övezetből nem lehet belépni az országba a zsidó újév idején, csütörtök éjféltől vasárnap éjfélig – közölte az izraeli hadsereg.

Több mint hetven figyelmeztetést kaptak merényletekről az izraeli biztonsági szervek az őszi ünnepekre, a zsidó újévre, a jóm-kipúrra, vagyis az engesztelés napjára, valamint a sátoros ünnepek idejére. Ezek szerint a terroristák és a terrorszervezetek legjelentősebb célpontjai Jeruzsálem, Ciszjordánia egyes részei és Tel-Aviv.

Az utóbbi hónapok megnövekedett számú terrortámadása miatt minden jeruzsálemi zsinagógában fegyveres biztonsági őrök lesznek jelen a vasárnap estig tartó zsidó újévi szertartásokon, és több ezer rendőrt vezényelnek a zsúfolt és a szent helyekhez.

Izrael minden évben korlátozza a palesztinok szabad mozgását az őszi zsidó ünnepek, valamint más vallási én nemzeti események idején. A zárlat időtartama alatt csak humanitárius és egészségi okokból, valamint más kivételes esetekben engedélyezik a belépést izraeli területre, és csak a hadsereg felelős szerveinek jóváhagyásával.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×