eur:
389.39
usd:
363.55
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Photo taken on Aug. 29, 2023, shows the sign of Johnny & Associates Inc., one of Japans most powerful talent agencies, on its office building in Tokyo. (Photo by Kyodo News via Getty Images)
Nyitókép: Kyodo News via Getty Images

Zaklatási botrány miatt távozik egy tehetségkutató vezetője

Lemondott elnöki tisztségéről Japán egyik legjelentősebb tehetségkutató ügynökségének vezetője a cég alapítóját ért szexuális zaklatási vádak miatt.

Fudzsisima Keikó, a japán Johnny & Associates Inc. tehetségkutató cég elnöke a cég alapítóját – aki a nő nagybátyja is volt – ért szexuális zaklatási vádak miatt mondott le tisztségéről.

Johnny Kitagawáról, japán nevén Kitagava Hiromuról, a cég 2019-ben elhunyt alapítójáról az ügynökség által kezdeményezett külső vizsgálat egy héttel ezelőtt megállapította, hogy

a vállalat hosszú ideig eltitkolta Kitagava szexuális visszaéléseit a hetvenes évek elejétől egészen a 2010-es évek közepéig.

Fudzsisima sajtótájékoztatón jelentette be, hogy lemond a széles körben csak Johnny's néven ismert ügynökség elnöki tisztségéről és helyét az ismert tévés személyiség, Norijuki Higasijama veszi át.

A vizsgálati jelentés szerint Fudzsisimának azért kellett lemondania, mert az alapítóhoz fűződő rokoni kapcsolata veszélyeztetheti a cég megújítási folyamatát.

Kitagava a japán szórakoztatóipar egyik legjelentősebb alakja volt, aki számos együttest, például a SMAP-ot és az Arashit is ismertté tette.

Bár többször felmerült ellene a gyanú, soha nem vádolták meg szexuális visszaéléssel, ez pedig a szakértők szerint arra enged következtetni hogy a japán szórakoztatóipar és az ügynökség segíthettek az ügyek eltussolásában. A jelentésben megemlítik Kitagava testvérét, Fudzsisima édesanyját is, aki a vizsgálat szerint jelentős szerepet játszott abban, hogy a cég hosszú távon el tudja titkolni a bűncselekményeket.

A cég alapítója elleni vádak azután kerültek ismét a reflektorfénybe, hogy a BBC brit köztévé márciusban dokumentumfilmet mutatott be, amiben többen is azt állították hogy Kitagava zaklatta őket. Ezután az ügynökség több korábbi munkatársa is jelezte hogy Kitagava tizenévesként szexuálisan zaklatta őket.

A tehetségkutató vállalat által megrendelt átfogó vizsgált azután készült, hogy augusztus elején az ENSZ emberi jogi küldöttsége több áldozattal folytatott interjú után saját jelentést készített a cégről. Ebben a többi között az is szerepelt, hogy "mélyen aggasztó állításokat" hallottak, melyek szerint a cég több száz tehetségét szexuálisan kizsákmányolták.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 18:38
×
×
×
×