eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Az orosz védelmi minisztérium által 2023. július 12-én közreadott képen a Wagner katonai magánvállalat tüzérségi eszközét trélerre rakják egy meg nem nevezett helyen, amint a zsoldoscsoport átadja nehézfegyvereit az orosz védelmi minisztériumnak. Az Ukrajna elleni orosz háborúban részt vevő Wagner vezetője, Jevgenyij Prigozsin az előző hónapban fellázadt a kormányzat ellen, de a zendülés a kirobbanásának napján vérontás nélkül véget is ért.
Nyitókép: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium

A fehéroroszok is léptek Prigozsin gépének lezuhanásakor

A fehérorosz hatóságok elvágták az internet forgalmat Tale falu régiójában, ahol az országban állomásozó Wagner-harcosok fő tábora van.

A Visegrád 24 jelentése szerint Fehéroroszország megszüntette az internet forgalmat Tale falu környékén, ahol a Wagner csoport fő tábora helyezkedik el az országban – jelentette az X-en (a volt Twitteren) a hírügynökség.

A Wagner csapatai a két hónappal ezelőtti lázadás után Fehéroroszországba települtek át.

A Visegrád 24 szerint az internetet elvágó intézkedés arra utalhat, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök és fehérorosz szövetségese, Aljakszandr Lukasenka elnök azt igyekeznek megakadályozni, hogy a Wagner egymástól elszakított részei kommunikálni tudjanak egymással és gyors együttes reagálásra szánják el magukat.

Arra is emlékeztetnek, az Egyesült Államok már két napja figyelmeztette egy minszki nagykövetségi közleményben az amerikai állampolgárokat, hogy ne utazzanak Fehéroroszországba, és az ott tartózkodók azonnal hagyják el az országot. Az amerikai hírszerzés előre rábukkanhatott pletykákra, hogy valami történni fog a Wagner háza táján – írja a Világgazdaság.

Közben Szentpéterváron sokasodnak a virágok a Wagner csoport főhadiszállásánál.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×