eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
Az orosz védelmi minisztérium által 2023. július 12-én közreadott képen a Wagner katonai magánvállalat tüzérségi eszközét trélerre rakják egy meg nem nevezett helyen, amint a zsoldoscsoport átadja nehézfegyvereit az orosz védelmi minisztériumnak. Az Ukrajna elleni orosz háborúban részt vevő Wagner vezetője, Jevgenyij Prigozsin az előző hónapban fellázadt a kormányzat ellen, de a zendülés a kirobbanásának napján vérontás nélkül véget is ért.
Nyitókép: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium

A fehéroroszok is léptek Prigozsin gépének lezuhanásakor

A fehérorosz hatóságok elvágták az internet forgalmat Tale falu régiójában, ahol az országban állomásozó Wagner-harcosok fő tábora van.

A Visegrád 24 jelentése szerint Fehéroroszország megszüntette az internet forgalmat Tale falu környékén, ahol a Wagner csoport fő tábora helyezkedik el az országban – jelentette az X-en (a volt Twitteren) a hírügynökség.

A Wagner csapatai a két hónappal ezelőtti lázadás után Fehéroroszországba települtek át.

A Visegrád 24 szerint az internetet elvágó intézkedés arra utalhat, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök és fehérorosz szövetségese, Aljakszandr Lukasenka elnök azt igyekeznek megakadályozni, hogy a Wagner egymástól elszakított részei kommunikálni tudjanak egymással és gyors együttes reagálásra szánják el magukat.

Arra is emlékeztetnek, az Egyesült Államok már két napja figyelmeztette egy minszki nagykövetségi közleményben az amerikai állampolgárokat, hogy ne utazzanak Fehéroroszországba, és az ott tartózkodók azonnal hagyják el az országot. Az amerikai hírszerzés előre rábukkanhatott pletykákra, hogy valami történni fog a Wagner háza táján – írja a Világgazdaság.

Közben Szentpéterváron sokasodnak a virágok a Wagner csoport főhadiszállásánál.

Címlapról ajánljuk
Biden egy „mémguru” bevetésével célozná meg a fiatalabb szavazókat

Biden egy „mémguru” bevetésével célozná meg a fiatalabb szavazókat

Ahogy forrósodik az amerikai elnökválasztási kampány, Joe Biden is felgyűri az ingujját és olyan módszerekhez folyamodik, amelyeket eddig nem társítottak hozzá. Biden is be akar szállni a mém-háborúba és az ellenfelet (azaz Donald Trumpot) cikiző montázsokkal próbálja maga mellé állítani a fiatalabb nemzedékek eddig apolitikus tagjait.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×