eur:
389.11
usd:
360.57
bux:
68019.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pixabay.com

Egy tipp: csak óvatosan használja a szállodai sampont és tusfürdőt!

Megdöbbentő titkot árult el egy korábbi menedzser a szállodai mini samponokról és tusfürdőkről.

Az origo.hu-n olvashatunk arról, hogy a Tik Tok-on @travelinghotelmanager-ként regisztrált állítólagos ingázó szállodavezető arra figyelmeztetett, hogy akár veszélyesek is lehetnek a szobákhoz ingyenesen járó fürdőszobai kellékek. Azt állítja, érdemes azok használatát kerülni, ha nem egyértelműen bontatlanok - azt is indokolja, miért.

"Mert habár úgy tűnhet, hogy ezek teljesen újak, felbontatlanok, de a látszat csalhat! Előfordulhat ugyanis, hogy az előző vendégek hajfestékkel, szőkítővel, vagy bármi egyéb anyaggal turbózták fel, majd lezárták azokat."

Ezt a hajmeresztő állítását egy másik szállodai alkalmazott is alátámasztotta, közölve: már olyan is előfordult, hogy egy tréfás kedvű vendég szőrtelenítő krémet tett a samponos flakonba. Elképzelhető a megdöbbenése és kétségbeesése annak a vendégnek, aki ezzel mosta meg a haját...

A menedzser ezért azt javasolja, hogy a felesleges kockázat elkerülése érdekében

mindig vigyünk magunkkal mini tisztálkodószereket, ha ezt elfelejtettük, kérjünk valóban felbontatlanokat a recepción.

Ezeket a félelmeket már hivatalos szinteken is meghallották, és próbálnak megoldást találni rá: az Európai Bizottság a csomagolásra és a hulladékra vonatkozó új uniós szintű szabályok részeként betiltja a mini tisztálkodószerek használatát - ezt még tavaly decemberben jelentették be.

Így tehát az EU tagállamainak minden szállodájában, ha lehetséges, nagy flakonú sampont, balzsamot és testápolót kell a szállóvendégek rendelkezésére bocsátani, vagy a turistának kell ezekről magának gondoskodnia. Ezzel nemcsak a már említett rossz tréfákat akarják megakadályozni, hanem azt is, hogy a szállóvendégek az indokoltnál több csomagoló anyagot használjanak el és ezzel terheljék a környezetet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×