eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 3. vasárnap Ferenc, Olívia
Ezrek ünneplik a tavaszi nap-éj egyenlőséget Chichén Itzá maja romváros lépcsős piramisánál a mexikói Yucatán-félszigeten 2018. március 21-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Cuauhtemoc Moreno

Eddig elzárt ősi területekre engedik be a turistákat - videó

Megnyitják a turisták előtt a mexikói Yucatán-félszigeten fekvő maja romváros, Chichén Itzá eddig elzárt részét.

Az úgynevezett Chichén Viejó (Chichén óvárosa) szeptember 2-tól lesz látogatható. Ez az UNESCO világörökségi listáján szereplő romváros legrégibb része. A szóban forgó 14 500 négyzetméter terület délnyugatra található a romváros mai központjától.

Az INAH szerint Chichén Viejóban élt egykor a városi elit. Az ottani palotában találták a legkorábbi régészeti leleteket a Krisztus utáni 600 és 850 között.

"A ma ismert monumentális létesítmény egyfajta elődvárosáról van szó" - mondta Prieto. Hozzátette, hogy a megnyitásra kerülő új rész 25 épületet foglal magában.

Ezek között lakóépületek, kis templomok és közigazgatási épületek is vannak. Régészek több mint 30 éven át dolgoztak a helyszínen, amelyet ezért lezártak a látogatók előtt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
Itt vannak azok az autók, amiket az igazán gazdagok vesznek Magyarországon

Itt vannak azok az autók, amiket az igazán gazdagok vesznek Magyarországon

Pénteken érkeztek a friss magyarországi autóértékesítési statisztikák, akkor megnéztük, hogy mi mozgatja a teljes piacot, mi áll amögött, hogy az EU-ban egyedül a magyar piacon adnak el kevesebb autót idén, mint tavaly. Abban a cikkben a Skoda Octavia, a Suzuki Vitara, a Dacia Duster vagy az MG ZS volt a nagy sztár, most azt néztük meg, hogy a prémium és luxusautó szegmensben, a Porschénél, a Ferrarinál vagy a Rolls-Royce-nál hogy alakulnak az eladások.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×