eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Ka-52 Alligator, orosz harci helikopter. Forrás:Wikipédia
Nyitókép: Forrás:Wikipédia

Ilyen egy repülő aligátor harapása - mutatjuk

Egy orosz Ka-52 Alligator harci helikopter így pusztít el egy amerikai lövészpáncélost.

A Twitteren közzétett videót egy Ka-52-es orosz harci helikopter fedélzeti kamerája készítette. A pilóták egymás közti beszélgetése is jól hallható, illetve olvasható az angol nyelvű fordítás.

Némi kezdeti bizonytalanság után a fegyverzetet kezelő tiszt megtalálja a célpontot és még azt is látja, hogy emberek vannak körülötte. Majd elindít egy páncéltörő rakétát.

9M120 Ataka, orosz páncéltörő rakéták egy Ka-52 Alligator harci helikopterre függesztve. Forrás:Wikimédia
Az aligátor fogai: 9M120 Ataka, orosz páncéltörő rakéták egy Ka-52 Alligator harci helikopterre függesztve. Forrás:Wikimédia

Ebből kétfélét rendszeresítettek az oroszok ehhez a helikopterhez. A 9M120-1 Ataka-1 legfeljebb hat kilométerre lévő célok ellen indítható, míg a 9A4172K Vikhr-1 rakétával akár 8-10 kilométerre lévő páncélosokra is lehet vadászni. A videó alapján nehéz lenne megmondani, hogy a két fegyver közül melyiket használták a Bradely ellen.

Bár a becsapódást követően az egyik pilóta többször is megismétli, hogy a célpont ég, mégis vannak, akik kétségbe vonják a találatot. Az egyik kommentelő ugyanis kimerevítette a képet és azon azt látni, hogy a rakéta a lövészpáncélos mögött vágódott a földbe és valószínűleg az aljnövényzetet gyújthatta fel.

Mindenesetre az oroszok szerint a Ka-52 Alligator sikeres támadást hajtott végre az ukrán páncélozott harcjármű ellen. Ezt viszont az ukránok cáfolják.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×