eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Szöul, 2018. április 21.Egy észak-koreai Scud-B rakéta (k) és amerikai Hawk föld-levegő rakéták makettjei a szöuli Koreai Honvédelmi Emlékmúzeumban 2018. április 21-én. Kim Dzsong Un észak-koreai vezető, a kommunista Koreai Munkapárt első titkára ezen a napon bejelentette, hogy Phenjan felfüggeszti nukleáris kísérleteit és rakétatesztjeit, továbbá bezárja nukleáris kísérleti telepét. (MTI/EPA/Dzson Hon Kjun)
Nyitókép: MTI/EPA/Dzson Hon Kjun

Hallotta már, milyen egy atomrobbanás?

A második világháborúban és azóta felhalmozott nukleáris fegyverek és robbanótöltetek hatásait Hirosima és Nagaszaki kivételével szerencsére csak filmekben láthattuk. Most viszont egy videón az is kiderül, milyen hangja van egy ilyen robbanásnak.

A szórakoztatóiparban gyakran intenzív hangeffektusokkal ábrázolják ezeket a fegyvereket, a valóság sokkal hétköznapibb. Alex Wellerstein történész szerint mindössze ennyiből áll: visszaszámlálás, villanás, és végül az egyre dübörgőbb robbanás hangja - írta a Slashgear alapján a 24.hu.

Az alábbi videón a 11 kísérleti atomrobbantással járó Upshot-Knothole teszt egyikét, az Annie nevű robbanófej bevetését örökítették meg. A fény nagyobb sebessége miatt először a robbanást látni, utána érkezik csak meg a hang.

A portál megjegyzi még: sokan úgy tartják, hogy ha a nukleáris robbanás kisebb, mint a kinyújtott kezünk végén lévő hüvelykujjunk, akkor elég messze vagy ahhoz, hogy biztonságban érezhessük magunkat. Ez azonban tévedés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×