eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Facebook - Dennis Wiersma

Lemondott a holland oktatási miniszter zaklatási ügyei miatt

Csütörtökön benyújtotta lemondását Dennis Wiersma holland oktatási miniszter, miután munkatársai panaszt tettek ellene fizikai és verbális zaklatás miatt.

A 37 éves politikus, a kormányzó Szabaddemokrata Néppárt tagja, Twitteren közzétett bejegyzésében nehéz döntésnek nevezte lemondását, ugyanakkor elismerte, hogy néha "túl keményen" lépett fel beosztottjaival szemben.

Az elmúlt hónapokban a holland média több panaszról is beszámolt Wiersma ellen, munkatársaival való "agresszív, zsarnoki" bánásmódja miatt. A volt minisztert fizikai és szóbeli megfélemlítéssel vádolták meg már korábban is, és többször ígéretet tett arra, hogy megváltozik.

A politikus tavaly január óta töltötte be tisztségét.

Mark Rutte holland kormányfő sajnálatát fejezte ki Wiersma döntése miatt. "A kormány elvesztett valakit, aki szívét-lelkét az oktatásba fektette" - kommentálta a kormányfő a miniszter távozását.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×