eur:
382.01
usd:
353.74
bux:
58424.86
2023. december 7. csütörtök Ambrus
Nyitókép: Facebook - Dennis Wiersma

Lemondott a holland oktatási miniszter zaklatási ügyei miatt

Csütörtökön benyújtotta lemondását Dennis Wiersma holland oktatási miniszter, miután munkatársai panaszt tettek ellene fizikai és verbális zaklatás miatt.

A 37 éves politikus, a kormányzó Szabaddemokrata Néppárt tagja, Twitteren közzétett bejegyzésében nehéz döntésnek nevezte lemondását, ugyanakkor elismerte, hogy néha "túl keményen" lépett fel beosztottjaival szemben.

Az elmúlt hónapokban a holland média több panaszról is beszámolt Wiersma ellen, munkatársaival való "agresszív, zsarnoki" bánásmódja miatt. A volt minisztert fizikai és szóbeli megfélemlítéssel vádolták meg már korábban is, és többször ígéretet tett arra, hogy megváltozik.

A politikus tavaly január óta töltötte be tisztségét.

Mark Rutte holland kormányfő sajnálatát fejezte ki Wiersma döntése miatt. "A kormány elvesztett valakit, aki szívét-lelkét az oktatásba fektette" - kommentálta a kormányfő a miniszter távozását.

Címlapról ajánljuk

Nacionalistából lett Putyin-hívő a megölt ukrán politikus

Az ukrán biztonsági szolgálat magára vállalta egy Oroszországba menekült, Moszkva-párti volt ukrán képviselő meggyilkolását. A köpönyegforgató és bizarr politikai karriert befutott Ilja Kivát egy Moszkva-környéki faluban találták holtan, néhány órával azután, hogy felszólította Zelenszkij elnököt: kövessen el öngyilkosságot.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×