eur:
387.13
usd:
365.77
bux:
56371.26
2023. október 2. hétfő Petra
Ferenc pápa érkezik az Istenszülő oltalma-templomba a budapesti Rózsák terén, ahol a görögkatolikus közösség tagjaival találkozik 2023. április 29-én, háromnapos magyarországi apostoli látogatásának második napján.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Nem engedik ki a kórházból Ferenc pápát

Sikeres sérvműtétje után orvosai azt kérték a szentatyától, hogy maradjon még. Belement.

Ferenc pápa szerdai sérvműtétje után vélhetőleg az egész jövő hetet a Gemelli kórházban tölti - közölte Sergio Alfieri sebészorvos szombaton.

Alfieri elmondta: elővigyázatosságból arra kérték a pápát, hogy lábadozásának első részét töltse a kórházban. Hozzátette: a katolikus egyházfő gyógyulásának elősegítése érdekében javasolták ezt, ő pedig beleegyezett.

Emellett azt tanácsolták a pápának, hogy hagyja ki a vasárnapi áldást, amelyet a kórházi erkélyről osztott volna, hogy ne terhelje meg a hasfalát.

A Szentszék tájékoztatása szerint Ferenc pápa szerdán háromórás beavatkozáson esett át a római Gemelli klinikán egy bélfali sérv miatt, amelyet egy 2021-ben elvégzett műtét okozhatott.

Ez a harmadik eset 2013-as megválasztása óta, hogy az egyházfő, aki most 86 éves, kórházi ápolásra szorul.

A Vatikán közlése szerint a pápa magánaudienciáit és nyilvánosság előtti megjelenéseit június 18-ig törölték.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: megosztja Közép-Európát Németország vezető hadi hatalmi ambíciója

Szakértő: megosztja Közép-Európát Németország vezető hadi hatalmi ambíciója

Németország a kelet-közép-európai államokkal folyó védelmi együttműködésben vezető hatalmi szerepre törne, miközben a Bundeswehr komoly bevethetőségi problémákkal küzd - olvasható a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének legújabb elemzésében. Speck Gyula, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomáciai Tanszék tanársegédje beszélt a részletekről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×