eur:
389.03
usd:
367.53
bux:
55824.56
2023. szeptember 29. péntek Mihály
Sergio Alfieri sebészorvos (b) Ferenc pápa állapotáról tájékoztatja a sajtót, miután bélfali sérvvel megműtötte a római katolikus egyházfőt a római Agostino Gemelli kórházban 2023. június 7-én. Jobbról Matteo Bruni pápai szóvivő.
Nyitókép: MTI/AP/Riccardo De Luca

A pápa már egy harmadik műtéttel viccelődik

Sikeres volt Ferenc pápa szerdán elvégzett sérvműtétje, a katolikus egyházfő éber és jól van - közölte Sergio Alfieri műtőorvos.

Ferenc pápának nincs más panasza, és öt-hét napon belül elhagyhatja a kórházat. Mint mondta, a pápa olyan jó hangulatban volt, hogy megkérdezte: "Mikor csináljuk a harmadik (műtétet)?".

Matteo Bruni szentszéki szóvivő elmondta, hogy Ferenc pápa köszönetet mondott mindazoknak, akik jókívánságokkal halmozták el és mielőbbi felépülését kívánták.

A Szentszék tájékoztatása szerint Ferenc pápa háromórás, bonyodalmaktól mentes beavatkozáson esett át a római Gemelli klinikán egy bélfali sérv miatt, amelyet feltehetően egy 2021-ben elvégzett műtét okozhatott.

Ez a 86 éves egyházfő harmadik kórházi tartózkodása, mióta 2013-ban pápává választották.

A Vatikán szerint a pápa magánaudienciáit és nyilvánosság előtti megjelenéseit június 18-ig törölték.

(A nyitóképen: Sergio Alfieri sebészorvos (b) Ferenc pápa állapotáról tájékoztatja a sajtót, miután bélfali sérvvel megműtötte a római katolikus egyházfőt a római Agostino Gemelli kórházban 2023. június 7-én. Jobbról Matteo Bruni pápai szóvivő.)

Címlapról ajánljuk

Az osztrákoknak elege lett a pontatlan magyar vasútból, drasztikusat léptek

Az ÖBB a vágányzár első két hetének tapasztalatai és többszöri figyelmeztetés után ma egyoldalúan bejelentette: jövő hétfőtől levágja a magyar vonatokat a nyugat-európai hálózatról és kettévágja Bécsben a Linz, Salzburg, München fele továbbmenő budapesti railjet vonatokat - írja Vitézy Dávid a közösségi oldalán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.29. péntek, 18:00
Vinkó József
a Magyar Konyha főszerkesztője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×