eur:
387.44
usd:
363.31
bux:
55713.07
2023. szeptember 21. csütörtök Máté, Mirella
Nyitókép: unsplash.com

Minden szál cigarettán rajta lesz a figyelmeztetés

A dohányfüst káros a gyerekekre, minden slukk méreg, a cigaretta leukémiát okoz: többek közt ezek a mondatok is felkerülnek a cigarettákra Kanadában.

Világelsőként helyzeti el a figyelmeztetéseket az ország két nyelven, angolul és franciául a csomagoláson belül minden egyes szál cigarettán is - írja a CNN.

Ezzel gyakorlatilag lehetetlennél válik, hogy aki dohányzik, ne szembesüljön az üzenetekkel. A döntést azért hozta meg az ország vezetése, hogy az is hozzásegítse őket egy 2035-re kitűzött cél eléréséhez: ahhoz, hogy

az emberek kevesebb mint 5 százaléka dohányozzon.

Ezen felül szeretnék elérni, hogy a fiatalok és a nemdohányzók kevesebb füstnek legyenek kitéve, minél többen leszokjanak és a dohányzás ne tűnhessen fel vonzó színben.

Egyéb lépéseket is tesznek a kitűzés eléréséért: a csomagolásokon is erőteljesebb üzenetekkel bombázzák majd ezen termékeket vásárlóit.

"A dohányzás Kanada egyik legjelentősebb közegészségügyi problémája, a betegségek és a korai halálozás megelőzhető okai közül vezetőnek számít az országban. Minden rendelkezésre álló és bizonyítékokon alapuló eszközt fel akarunk használni a fiatalok egészségének védelmére" - mondta Jean-Yves Duclos egészségügyi miniszter az intézkedés kapcsán.

Az új szabályok augusztus elsején lépnek hatályba, bevezetésük szakaszosan történik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.21. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×