eur:
392.38
usd:
365.65
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
A police car at night with its emergency lights on.
Nyitókép: aijohn784/Getty Images

Miért lőttél le? - kérdezte a rendőrt a 11 éves fiú

A Mississippi állambéli Indianolában történt esetben édesanyja kérésére tárcsázta a 911-es a gyermek, a hívásra kiérkező remdőr pedig mellkason lőtte őt. A fekete család az anya másik gyermekének apját akarta megfékezni, ezért hívta ki a rendőrséget.

A gyermeket azóta már kiengedték a kórházból és otthonában lábadozik a CNN cikke szerint, a család ugyanakkor azt követeli, hogy az őt lelövő rendőrt bocsássák el és emeljenek vádat ellene.

Aderrien Murry, a 11 éves fiú azután hívta a rendőröket, hogy édesanyja, Nakala Murry megkérte őt erre szombaton hajnalban. Négy óra körül ugyanis megjelent otthonukban a nő egy másik gyermekének dühös édesapja és az anya aggódni kezdett biztonsága miatt.

Az anya szerint a helyszínre érkező rendőr kezében tartott fegyverrel állt a bejárati ajtónál és felszólította a család tagjait, hogy jöjjenek ki. Aderrien egy folyosóról érkezett épp a nappaliba, amikor a lövés eldördült.

"Amint elhagyta a szoba sarkát, máris lelőtte a rendőr, az a rendőr, aki felszólított minket, hogy menjünk ki a lakásból. Ő megtette ezt, és lelőtték. Folyamatosan azt kérdezi, miért történt ez vele, mit csinált rosszul" - fogalmazott az anya.

Aderrien Murry tüdeje összeesett, bordája eltört és mája is roncsolódott a lövés következtében. Intubálni kellett és lélegeztetőgépre került a kórházban. Rajta kívül két másik gyermek, köztük egy kétéves is jelen volt a lövés eldördülékor.

A család szerint a rendőr testkamerája rögzítette a történteket, viszont a rendőrség nem teszi közzé a videót, a folyamatban levő nyomozásra hivatkozva. Az eseményeket egy közeli benzinkút kamerája is felvette. A rendőrség közölte, hogy egy Greg Capers nevű rendőr lőtte le a fiút, de további részleteket nem közölt, és a rendőr sem nyilatkozik az eset kapcsán. A férfit a vizsgálat idejére felfüggesztették.

A lövést követően az anya szorította tenyerét fia vérző sebére, miközben gospelek éneklésével igyekezett nyugtatni őt.

Elmondása szerint a vétkes rendőr is segített neki, tenyerét a nő tenyerére nyomta, hogy a vérzést csillapítsák. A család ügyvédje, Carlos Moore szerint nem sokon múlt, hogy a fiú nem halt meg.

Nakala Murry lányának apját, a férfit, aki miatt rendőri intézkedést kértek, letartóztatták, de később kiengedték, mivel nem kért ellene távoltartást az anya, aki a kórházban volt fia mellett, így ezzel nem foglakozhatott. Az anya hozzátette: a kórházban töltött négy napjuk alatt senki nem kereste meg őket a rendőrségtől. Ügyvédje ülősztrájkkal tervez tiltakozni az ellen, hogy a vétkes rendőrt nem bocsátották el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×