eur:
390.51
usd:
364.24
bux:
68380.52
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
2012. május 2-án egy londoni sajtótájékoztatón készített kép Kate és Gerry McCannről, az akkor öt éve eltűnt lányuk számítógépes utómunkával készített portréjával a kezükben. A Scotland Yard 2020. június 3-i bejelentése szerint új gyanúsítottja van a 13 éve Portugáliában eltűnt brit kislány ügyének. A gyermeknek a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek által látogatott Ocean Club nevű üdülőközpontjában veszett nyoma 2007 májusában, néhány nappal negyedik születésnapja előtt. A brit és a német nyomozók egy német férfi személyében azonosították az ügy gyanúsítottját. A 43 éves férfi jelenleg egy német börtönben van, de 1995 és 2007 között megszakításokkal a portugál üdülőhelyen élt. A tájékoztatás szerint a nyomozók egy telefonhívás alapján jutottak a gyanúsított nyomára.
Nyitókép: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Egy nő azt állítja, ő a rég eltűnt kislány, Maddie McCann

Nincs egyedül ezzel, eddig mindenki fennakadt a nyomozók hálóján.

Egy lengyel nő furcsa állítással állt elő, úgy véli, ő Madeleine McCann, aki 2007-ben tűnt el Portugáliában, és akit a hatóságok azóta halottként tartanak nyilván, miután megölhették - a fő gyanúsított Christian Brückner, akiről viszont tanúk mondják, nem ölt -, igaz ugyanakkor, hogy maradványai a mai napig nem kerültek elő.

A saját bevallása szerint 21 éves nő - Maddie 19 lenne - az Instagramon tűnt fel "iammadeleinemcann" felhasználónévvel, történetét felkapta a bulvársajtó. Állítja, elrabolták gyerekkorában, és az azt megelőző múltjából semmire nem emlékszik. Azt is mondja, annak a pedofilnak a fia, aki őt fogságban tartotta és zaklatta, gyanúsított volt McCann ügyében is - olvasható az index.hu cikkében.

A konkrét bizonyítéka a személyazonosságra mindössze a szeplői.

Most szeretne DNS-tesztet végeztetni az eltűnt kislány szüleivel együtt, hogy kiderüljön az igazság.

A nyomozók egyelőre nem vették komolyan a fiatal lengyel nő kijelentéseit, sokakról hitték már azt, hogy a megtalált kislány lehet, egy 2016-os jelentés szerint 101 országból jelentkeztek már ilyen lányok és nők, mintegy 9 ezren.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Számos konfliktus zajlik jelenleg a világban, amelynek egyelőre nem látszik a megoldása. A nyílt fegyveres összecsapások a világ nagy részének többnyire nem áll érdekében, ezért ilyenkor viszonylag hamar felbukkannak azok a szereplők, akik megpróbálnak közvetíteni a szemben álló felek között. A 21. században egyre gyakrabban merül fel a hasonló ügyeknél a Perzsa-öböl apró olajmonarchiája, Katar neve. Emögött pedig hosszas építkezés, de komoly stratégiai célok is felmerülnek. Elemzésünkben annak járunk utána, hogy pontosan mi motiválja Dohát a békés rendezések elősegítésében és mit nyerhet ezzel pontosan az ország.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×