eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Károly walesi herceg, brit trónörökös és felesége, Kamilla cornwalli hercegnő látogatást tesz a brit főváros kínai negyedében 2022. február 1-jén, a holdújév, a legnagyobb kínai ünnep alkalmából. A kínai holdnaptár szerint idén ezen a napon köszönt be az új év, amely az állatövek szerint jelölt tizenkét esztendő közül a tigris éve lesz.
Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Rossz hírek a brit királyi palotából, programokat törölnek

Koronavírusos lett Kamilla királyné. Megfázásos tüneteit követő tesztje pozitív lett, közölte a Buckingham palota.

"Sajnálattal közöljük, hogy ezért lemondja a héten esedékes nyilvános szerepléseit, és őszinte bocsánatkérését küldi azoknak, akiknek részt kellett volna venniük azokon" - közölte a palota.

Korábban arról számoltak be, hogy a 75 éves királynénak le kell mondania egy programját szezonális megbetegedése miatt - írja a Sky News.

A Buckingham palota abbéli reményét is kifejezte, hogy a közeljövőben sikerül új időpontot találni az elmaradt a programoknak.

A király és a királynő szerdán a Clarence House-ban fogadást adott volna a szerzők és az írástudással foglalkozó jótékonysági szervezetek tagjai számára, hogy megünnepeljék az online könyvklubjuk, a The Reading Room második évfordulóját.

Másnap Károly és Kamilla a tervek szerint Milton Keynes-ben vett volna részt egy fogadáson annak örömére, hogy a település a néhai királynő platina jubileumi ünnepségének részeként városi rangot kapott.

Kamilla 2022 elején már elkapta egyszer a koronavírust, akkor is több programját le kellett mondania emiatt.

Egyes eseményeken Anna hercegnő vállalta át feladatait.

A királynőnek az elmúlt hetekben sűrű volt a programja, többek között Aberdeenbe és a walesi Wrexhambe is elutazott egy-egy rendezvényre. Múlt csütörtökön a dél-londoni Battersea városába tett látogatást egy olyan jótékonysági szervezetnél, amely a családon belüli erőszak túlélőit támogatja a környéken.

Előző nap Kamilla Károly királlyal együtt a londoni Brick Lane-en tett látogatást, ahol találkoztak a város bangladesi közösségének tagjaival. A királyi pár egy dél-ázsiai étteremből hazavihető ételt is kapott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×