eur:
388.47
usd:
361.32
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály
2020. január 8-án készült kép a China Eastern Airlines kínai légitársaság egyik Airbus A320-as gépéről a tajvani Taojüan repülőterén. A China Eastern Airlines kínai légitársaság egyik Boeing 737-es típusú Kunmingból Kantonba (Kuangcsou) tartó  belföldi utasszállítója lezuhant egyes források szerint 133, mások szerint 132 emberrel a fedélzetén a dél-kínai Kuanghszi tartományban 2022. március 21-én. A gép hegyoldalba csapódott be, ahol ennek nyomán tűz ütött ki, áldozatokról nem érkezett jelentés.
Nyitókép: MTI/EPA/DAVID CHANG

Földrengés : Kína kinyitja a pénztárcáját, nem is kicsit

Törökországnak és Szíriának is jut a segítségből. És nem is csak pénzről van szó.

Kína sürgősségi humanitárius segítséget nyújt a földrengés sújtotta Törökországnak és Szíriának - közölte Teng Po-csing, a kínai nemzetközi fejlesztési együttműködési hivatal vezetőhelyettese kedden.

Kína körülbelül 40 millió jüan (2,1 milliárd forint) értékben küld gyorssegélyt Törökországnak, valamint "órákon belül" elindul egy mentőcsapat, a lehető legrövidebb időn belül pedig egy orvoscsoport - mondta Teng.

Peking összehangolja a Szíriának nyújtandó segélyszállítmányok célba juttatását, és gyorsítja a jelenleg is folyó élelmiszersegély-program végrehajtását - tette hozzá a politikus.

Több erős földrengés rázta meg hétfőre virradóan Törökország délkeleti és Szíria északi részét, a legnagyobb rengés egyes mérések szerint a 7,8-as erősséget is elérte. A két országban kedden együttesen már meghaladta az ötezret a halálos áldozatok száma.

A kínai kormány a helyzet alakulása alapján, lehetőségein belül továbbra is segítséget nyújt a két országnak - hangsúlyozta Teng.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Oroszország 2023 ősze óta kap fegyvereket Észak-Koreától, köztük számos rakétatípust is. A fegyverek hatékonyságával kapcsolatban azonban súlyos aggályok merülnek fel a bevetések alkalmával – írja az Ukrajinszka Pravda. Május 8-án az orosz erők tömeges légitámadást hajtottak végre Ukrajna több régiójában. A célpontok között stratégiai fontosságú létesítmények voltak, melyek közül többet is találat érhetett. Az ukrán légvédelem összesen 59 ellenséges eszközt semmisített meg - írta a Kyiv Post. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×