eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A polar bear stands among a thin ice floe off the northern shores of the Svalbard Archipelago.
Nyitókép: Chase Dekker Wild-Life Images / Getty

Jegesmedve rendezett ámokfutást egy alaszkai faluban, egy anyát és gyermekét megölte

Egy helyi lakos lelőtte az állatot.

Jegesmedve ölt meg egy nőt és egy kiskorú fiút egy Alaszka nyugati részén fekvő faluban – közölték a helyi hatóságok.

Az alaszkai rendőrség közleménye szerint kora délután kaptak jelentést a Wales településen történt támadásról. A jelentés arról számolt be, hogy a faluban megjelenő jegesmedve több embert is üldözőbe vett. A támadásnak két halálos áldozata van, egy nő és egy kiskorú fiú. A jegesmedvét egy helyi lakos lelőtte.

Itt található az alaszkai Wales:

A rendőrség és az alaszkai halászati és vadászati minisztérium illetékesei kiszállnak a helyszínre, amint az időjárás ezt lehetővé teszi – írták a közleményben.

Wales 150 fős lélekszámú, túlnyomórészt inuitok által lakott falu Nome-tól 161 kilométerre északnyugatra. Alaszkában az utóbbi évtizedekben ritkák voltak a halálos jegesmedvetámadások. 1990-ben egy Walestől északra fekvő faluban ölt meg egy embert egy jegesmedve. A biológusok vizsgálata szerint az állaton az éhezés jeleit figyelték meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×