eur:
394.95
usd:
363.54
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Guminő egy ágyon a Dollhaus bordélyházban, a Rajna-vidék-Pfalz tartománybeli Speyerben 2018. december 10-én. A Dollhaus az első bordélyház Németorszában, amely prostituáltak helyett kizárólag szexbabákkal szolgálja ki ügyfeleit.
Nyitókép: Ronald Wittek

Szexrabszolgaság Manchesterben - magyar nők is érintettek lehetnek

Belvárosi apartmanokból lesznek popup-bordélyok egy detektív szerint.

Egyre kevesebb a masszázsszalon Manchesterben Colin Ward, a manchesteri rendőrság detektívje szerint: az örömlányok rövid távra bérelhető lakásokba teszik át inkább működésüket.

A Manchester Evening News cikke szerint ugyanakkor a hagyományos utcai prostitúció is megmaradt a városban: míg a bérlakásokban a kínai prostituáltak dolgoznak,

az utcákon magyar és albán szexmunkásokkal lehet találkozni.

A detektív szerint a koronavírus-járvány kezdetén indult el a város szexkereskedelmének átalakulása: azt pontosan nem tudja, miért áramlott ekkor több kínai prostituált a városba, de innentől datálható a masszázsszalonok számának csökkenése, és a bérlakások igénybe vétele.

Ezzel az a probléma a detektív szerint, hogy míg egy masszázsszalonba bemehetnek, hogy az ott dolgozók körülményeit ellenőrizzék, addig egy Airbnb-lakásba vagy apartmanba nem juthatnak be engedélyek híján, így nem tudják, hogy ott milyen körülmények között dolgoznak a nők - és hogy esetleg akaratuk ellenére végzik-e tevékenységüket.

A popup-bordélyok alig pár hétig üzemelnek, létrehozóik pedig gyakran a szervezett bűnözés köreiből származnak. 2017-ben egy román páros ismerte el, hogy

ilyen intézményeket működtetett kelet-európai prostituáltakkal.

Az ügyben nem sikerült bizonyítani, hogy a nők akaratuk ellenére végzeték volna a szexmunkát.

Szakértők szerint az ilyen intézményekben a gyerekek kizsákmányolásának is sokkal nagyobb az esélye.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×