eur:
392.13
usd:
366.52
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Boris Becker volt német teniszcsillag érkezik perének tárgyalására a southwarki koronabíróságra 2022. április 6-án. Az egykori klasszis ellen felhozott vádirat 24 pontot tartalmaz, többek között azt is, hogy Nagy-Britanniában és Németországban is vagyont rejtett el a végrehajtók elől. Amennyiben bebizonyosodik a bűnössége, akár hét év börtönt is kaphat.
Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

Megszólalt Boris Becker, az A2923EV számú rab

Az angliai börtönhónapok után saját hazájában élvezi a szabadságot Boris Becker. A háromszoros wimbledoni győztes egykori teniszvilágsztár a múlt hét közepén érkezett vissza Németországba. A német teniszszövetség tárt karokkal várja.

A brit hatóságok a múlt hét közepén helyezték szabadlábra az 55 esztendős Boris Beckert, aki 2012 óta Nagy-Britanniában élt. Az adósságokban úszó Becker 2017-ben jelentett személyi csődöt, miután hátralékba került egy hárommillió fontos (több mint 1,3 milliárd forintos) jelzáloghitel törlesztésével

Az egykori kiváló teniszezőt áprilisban ítélte egy londoni bíróság két és fél év szabadságvesztésre, miután fedezetként felhasználható vagyoneszközök elvonásában, ingatlanvagyon bevallásának kétrendbeli elmulasztásában és adósságkötelezettségek eltitkolásában bűnösnek találta.

A SAT.1 televíziónak adott, rövid időn belül adásba kerülő interjúból már előzetesen részletek láttak napvilágot. Boris Becker az interjúban kijelentette, hogy a börtönben töltött hónapok gyökeresen megváltoztatták őt.

"Ismét bízom magamban" – fogalmazott a korábbi világsztár.

"Úgy vélem, újra felfedeztem magamban azt az embert, aki egykor voltam" – tette hozzá. Szavai szerint nagyon

kemény, nagyon drága és nagyon fájdalmas leckében volt része.

"De az egész valami fontosra és jóra tanított" – jelentette ki, hozzátéve, hogy a egyes dolgok jó okkal történnek.

Becker elmondta, hogy a börtönben nem létezik semmifajta kiváltság.

"A börtönben egy senki vagy" - fogalmazott. Elmondta, hogy a fogságban eltöltött hónapok alatt soha nem nevezték Borisnak.

"Csak egy szám voltam, az enyém A2923EV volt"

– jelentette ki, hozzátéve, hogy a kutyát nem érdekli, ki van a szám mögött.

Becker ugyanakkor nem csak belsőleg, de külsőleg is megváltozott. Szemtanúk szerint hazatérte után kevés hasonlóságot mutatott ahhoz az emberhez képest, aki áprilisban a londoni bírók előtt állt. Az akkor vörösre festett szőke hajú korábbi teniszsztár megőszült, és testtartása is feszültséget tükrözött.

A Német Tenisz Szövetség (DTB) megerősítette, hogy tárt karokkal várja vissza Beckert. A szövetség már közvetlenül hazatérte után közölte ezt. Boris Becker 2017 és 2020 között már dolgozott a szövetségben, akkor a férfitenisz-részleg vezetője volt, de 2020-ban időhiányra hivatkozva búcsúzott. Biztos az is, hogy már a közeli jövőben korábbi világsztárra televíziós és egyéb médiainterjúk sorozata és ennek kapcsán tekintélyes jövedelem vár.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×