INFORÁDIÓ
2023. január 30. hétfő
Martina

franciaország

ingyen

óvszer

emmanuel macron

Emmanuel Macron francia elnök bemutatja a féléves EU-elnökség programját az Európai Parlament strasbourgi üléstermében 2022. január 19-én. Január 1-jétől Franciaország tölti be fél évig az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét.

Ingyen óvszert ígér a fiataloknak Emmanuel Macron, és apró forradalomról beszélt

Infostart

A kormány a nemi betegségek terjedését szeretné megfékezni, a nem kívánt terhességek számának csökkentésével párhuzamosan.

A patikákban várja hamarosan a 18-25 éves korosztály tagjait ingyen óvszer Franciaországban: a védekezés apró forradalmának nevezte az intézkedés bevezetését a francia elnök.

A lépés nem előzmények nélkül való. A francia kormány a korábban a 18 év alattiak nőkre vonatkozó, ingyenes fogamzásgátlást lehetővé tevő programját 2022-ben kiterjesztette a 25 évesnél fiatalabb nőkre: a céljuk az, hogy egy fiatal nő se hagyja abba a tabletta szedését azért, mert nem jut rá pénze – írja a The Guardian.

Az óvszervásárlást már most megtérítik a franciáknak, ha orvos vagy szülésznő írja fel számukra.

Ezzel is az AIDS és egyéb nemi úton terjedő fertőzések ellen küzd az ország.

A francia elnök a szexuális felvilágosításról is beszélt egy vitán, amelyen bejelentette az óvszerek ingyenessé tételét.

"Nem vagyunk túl jók ebben a témában. A valóság nagyon-nagyon eltér az elmélettől. Ez egy olyan terület, ahol sokkal jobban kell oktatnunk a tanárainkat" – vélekedett.

Macron maszkot viselt a konferencián, elmondva, hogy az egészségügyi minisztérium iránymutatásait követi. A kormány mérlegeli a válaszlépéseket a koronavírus terjedésével kapcsolatosan, bár eddig nem vezették be újra a maszkokra vonatkozó előírásokat.

"A járvány ismételt terjedésével szembesülve úgy gondolom, jó, ha példát mutatunk, mert nem feltétlenül akarunk visszatérni a kötelező maszkviseléshez" – mondta.

Franciaországban arra buzdítják az embereket, hogy

viseljenek maszkot a zsúfolt helyeken,

és a tél közeledtével vegyék fel a koronavírus elleni emlékeztető oltásukat.

Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018