eur:
369.87
usd:
345.56
bux:
47869.61
2023. június 3. szombat Klotild
Andrzej Duda lengyel, Zuzana Caputova szlovák, Milos Zeman cseh és Novák Katalin magyar köztársasági elnök (b-j) a V4-ek elnöki szintű találkozójának sajtótájékoztatóján Pozsonyban, a Prímás Palotában 2022. október 11-én.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Cseh lapértesülés: bojkottálnák a házelnöki V4-es találkozót

Az állítólagos magyar oroszbarát politika lenne a gond.

A csehek a magyar oroszbarát politika miatt bojkottálják a V4 ülését - írja a napunk.dennikn.sk. A magyar nyelvű lap egy cseh újságra hivatkozik.

A közelgő pozsonyi V4-es házelnöki találkozóra a magyarok oroszbarát politikája miatt nem mennének el. Azt írják, hogy a találkozót elutasította Markéta Pekarová Adamová, a cseh képviselőház elnöke és Miloš Vystrčil, a cseh szenátus elnöke is.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Amerika szerint Oroszország már Ukrajnában is csak a második legerősebb, Melitopolt és Bergyanszkot támadják az ukránok - Háborús híreink szombaton

Amerika szerint Oroszország már Ukrajnában is csak a második legerősebb, Melitopolt és Bergyanszkot támadják az ukránok - Háborús híreink szombaton

Megkezdődött az ukrán erők kiképzése az amerikai Abrams tankokon, ezzel együtt Antony Blinken, az Egyesült Államok külügyminisztere pénteken kijelentette, hogy az Egyesült Államok Ukrajnával és más szövetségeseivel azon dolgozik, hogy konszenzust építsenek ki a háború befejezése érdekében. A külügyminiszter beszédében lekicsinyelte az orosz hadsereg képességeit. Ukrán rakétatámadás érte Melitopolt és Bergyanszkot, miközben a Wagner-csoport új feladatot kapott Bahmutban. Nagy-Britannia támogatja Ukrajna NATO-hoz való csatlakozását, bár a politikai realitás az, hogy Ukrajna nem csatlakozik a NATO-hoz addig, amíg háborúban áll Oroszországgal. Az ukránok által támogatott orosz lázadó csoportok elmondása szerint továbbra is harcolnak az oroszországi Belgorod régióban, annak ellenére, hogy Moszkva csütörtökön azt állította, hogy visszaverte a támadást.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×