eur:
389.44
usd:
361.52
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyomásmérő órák a Magyar Földgáztároló Zrt. hajdúszoboszlói telephelyén 2020. január 8-án. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tájékoztatása szerint 98,5 százalék a belföldi gáztárolók töltöttsége, külföldről a kereskedelmi megállapodásoknak megfelelően érkezik a földgáz Magyarországra, így a földgázellátás biztosított a téli hónapokra, a lakosság és a közfeladatok ellátásához szükséges mennyiség egyaránt rendelkezésre áll.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Nincs már hová tenni a gázt Romániában

A román gáztárolók csaknem tele voltak hétfőre, telítettségi szintjük elérte a 97,75 százalékot - közölte Virgil Popescu román energiaügyi miniszter.

A tárcavezető nyomatékosította, hogy Romániának nem lesz gondja télen az energiaellátással. A miniszter szerint sem a lakosság, sem a vállalatok nem fognak szenvedni, hiszen hétfőn a gáztárolókban már több mint 3 milliárd köbméter gáz volt.

George Niculescu energiaügyi államtitkár korábban elmondta, hogy amennyiben átlagos tél lesz, Romániának nem lesznek energiaellátási problémái, mert a betárolt gáz biztonságot ad.

Emlékeztetett arra, hogy az Európai Unió által megszabott minimális 80 százalékos telítettségi szintet Bukarest már szeptember közepén teljesítette. Románia éves gázfogyasztása 11-12 milliárd köbméter.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×