eur:
378.28
usd:
345.28
bux:
57359.82
2023. november 30. csütörtök Andor, András
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Nio kínai járműgyártó beruházásának bejelentésén a minisztériumban 2022. július 29-én. Biatorbágyon, a cég első európai üzemében automata akkumulátorcsomag-csereállomásokat fognak előállítani. A mintegy 5,5 milliárd forint értékű projekthez a kormány 1,7 milliárd forint támogatást ad, így segítve több száz új munkahely létrehozását.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Szijjártó Péter Kazahsztánban tárgyalt, a kormány ingyen vakcinákat adott

A járványügyi helyzetet szem előtt tartva, az állami vagyonról szóló törvény alapján döntöttek úgy, hogy 210 ezer adag Pfizer-BioNTech vakcinát ingyen átadják a Kazah Köztársaságnak.

A szerdai Magyar Közlönyben jelent meg a kormány határozata a Kazah Köztársaság részére történő Covid-vakcina adományozásáról – írja a 24.hu.

Pintér Sándor belügyminiszternek – a Nemzeti Népegészségügyi Központ bevonásával – azonnal gondoskodnia kellett a készletről, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pedig az átadást készítette elő. A magyar politikus egyébként is a kazahsztáni Almatiban járt, ahol a Türk Államok Szervezetének energiaügyi minisztereinek tanácskozásán arról beszélt, hogy a Török Áramlat gázvezeték biztonsága kiemelten fontos Magyarországnak.

Szijjártó Péter a Facebook-oldalán közvetített felszólalásában emlékeztetett: az Északi Áramlat I-et és II-őt ért incidensek, az Ukrajnán keresztüli gáztranzit leállítása az eddigieknél is jóval kiszolgáltatottabb helyzetbe hozzák Európát a földgázellátás terén. Emiatt életbevágóan fontos új források, szállítási útvonalak után nézni.

A Facebookra feltöltött videóban arra utalt, hogy mára a Török Áramlat az egyedüli olyan vezeték, amely zavartalanul szállítja az orosz gázt Európa irányába:

Címlapról ajánljuk

Elhunyt az amerikai diplomácia legendája

Százéves korában szerdán meghalt Henry Kissinger, az amerikai diplomácia ellentmondásos alakja, Richard Nixon és Gerald Ford külügyminisztere - jelentette be szervezete.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.11.30. csütörtök, 18:00
Wéber Gábor
Forma–1-es kommentátor
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. november 30. 08:20
×
×
×
×