eur:
389.19
usd:
362.62
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Érdeklődők a Hosszú Menetelés 5B Y3 kínai hordozórakéta felbocsátását nézik a dél-kínai Hainan-szigeten lévő Vencsang űrközpontból 2022. július 24-én. A rakéta a Ventien laboratóriummodult szállítja a Tienho (Mennyei Harmónia) épülő kínai űrállomásra.
Nyitókép: MTI/AP/Hszinhua

A Föld felé száguld egy rakéta, de nem tudni, hol csapódhat be

Kína egy irányíthatatlanná vált rakétát követ, ami a következő napokban a Földre fog zuhanni.

Kína vállalta, hogy időben tájékoztatást ad a kilőtt rakéta mozgásáról – közölte a kínai külügyminisztérium. Félő azonban, hogy a rakéta kiszámíthatatlanul zuhan le a Földre, így veszélyt jelenthet lakott területekre – írja az Index.

Az úgynevezett Hosszú Menetelés 5B rakétát a hétvégén indították el. Az Independent szerint azóta elkezdett visszazuhanni a Földre, és úgy tűnik, még Kína sem tudja megjósolni, hogy pontosan hova fog leesni.

„Nemzetközi gyakorlat, hogy a rakéták bizonyos részei a Föld légkörébe való visszatéréskor elégnek” – mondta Zao Lijian minisztériumi szóvivő egy sajtótájékoztatón, amikor arról kérdezték, hogy Kína tudja-e, mikor és hol landolhatnak a rakétatörmelékek.

A becslések szerint július 31-én várható a rakéta becsapódása.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×