eur:
392.6
usd:
366.06
bux:
66717.42
2024. április 25. csütörtök Márk
A Hszinhua kínai hírügynökség által közreadott képen mentőalakulatok tagjai kutatnak a China Eastern Airlines kínai légitársaság Boeing 737-es típusú belföldi utasszállítója tragédiájának helyszínén, a dél-kínai Kuanghszi tartományban 2022. március 22-én, egy nappal a repülőgép-szerencsétlenség után. A Kunmingból Kantonba (Kuangcsou) tartó gép fedélzetén 132 emberrel a hegyoldalba csapódott, a balesetnek nincs túlélője.MTI/AP/Hszinhua/Hua Csou
Nyitókép: MTI/AP/Hszinhua/Hua Csou

Megtalálták a lezuhant kínai repülő egyik feketedobozát

Esőzések hátráltatják a kutatómunkát. Annyira nedves a talaj, hogy nem lenne biztonságos ilyen körülmények közt tovább dolgozni a tragédia helyszínén.

Megtalálták a hétfőn lezuhant China Eastern Airlines-repülőgép egyik feketedobozát. Az eszköz súlyosan sérült, egyelőre nem lehet megmondani, hogy ez a repülési adatokat, vagy a hangfelvételeket rögzíti.

A kutatócsapatok még nem találtak választ arra, kiért csapódhatott orral a földbe 132 emberrel a fedélzetén a repülőgép, és 36 órával az események után a kínai légi közlekedési hivatal sem tett jelentést az áldozatok számát illetően sem. A helyszínen több százan dolgoztak a munkálatok szüneteltetéséig.

"Az eddig munkálatok nem találtak túlélőket. A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján még mindig nem tudjuk egyértelműen megítélni a baleset okát" - mondta Csu Tao, a hivatal repülésbiztonsági irodájának igazgatója újságíróknak a CNN cikke szerint.

A légi irányítók többször is hívták a repülőgépet az ereszkedés során, de nem kaptak választ.

A mentők eddig a 737-es égett roncsainak egyes részeit találták meg elszenesedett táskák, pénztárcák és személyi igazolványok maradványaival.

Mivel a baleset Kínában történt, a vizsgálatot az ország polgári légi közlekedési hatósága fogja vezetni, nemzetközi normák szerint azonban

az Egyesült Államok is jogosult akkreditált képviselőt kijelölni,

mivel a Boeing 737-est az Egyesült Államokban tervezték és gyártották. A Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatal már kijelölt egy vezető repülésbiztonsági vizsgálót, aki ezt a szerepet tölti be.

Jelenleg az elsődleges feladat a bizonyítékok összegyűjtése a baleset helyszínén.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×