eur:
393.17
usd:
367.11
bux:
67030.11
2024. április 26. péntek Ervin
BUCHA, UKRAINE - MARCH 13: Hot meals and food supplies are prepared for the evacuees as evacuations continue from conflict areas on the day 18 since Russian attacks over Ukraine in Bucha city near the capital Kyiv, Ukraine on March 13, 2022. (Photo by Emin Sansar/Anadolu Agency via Getty Images)
Nyitókép: Emin Sansar/Anadolu Agency via Getty Images

Találat ért egy kijevi lakóházat, halálos áldozat is van - fotó

Lövedék csapódott egy kijevi lakóépületbe hétfőre virradóan, legkevesebb két ember meghalt és heten megsebesültek - jelentette az ukrán televízió az ország belügyminisztériumára hivatkozva.

A BBC később a helyi hatóságok közlése alapján pontosításként azt írta, hogy egy halálos áldozat van, három embert kórházba szállítottak, kilenc másikat a helyszínen láttak el. 15 embert kellett kimenteni, 63 másikat kikísérni az épületből.

Anton Gerascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója közölte, hogy a sebesülteket kórházba vitték.

A támadás a város északi részén lévő Obolony kerületet érte. A kijevi városvezetőség azt közölte, hogy a tűzoltóság a helyszínen van, a kilencemeletes épületből mintegy 70 embert menekítettek ki, a tüzet pedig sikerült eloltani. A katasztrófavédelem túlélők után kutat.

A NEXTA fehérorosz ellenzéki hírportál Twitteren arról adott hírt, hogy az épület félig összeomlott.

KYIV, UKRAINE - MARCH 14: (----EDITORIAL USE ONLY â MANDATORY CREDIT -
Tűzoltók dolgoznak egy találatot kapott kijevi lakóházban keletkezett tűz eloltásán 2022. március 14-én. (Fotó: ukrán fegyveres erők/Anadolu Agency via Getty Images)

A Kijev Independent arról tudósított, hogy a városi hatóságok legalább 2 hétre elegendő mennyiségű alapvető élelmiszert halmoztak fel.

Irina Verescsuk miniszterelnök-helyettesre hivatkozva a BBC azt írta, Ukrajna 10 humanitárius folyosón próbálja meg evakuálni a városokban rekedt civileket, köztük a főváros melletti városokból és Luhanszk keleti régiójából. Videóüzenetében arról is beszélt, hogy ismét megpróbálják megindítani azt az élelmiszert és gyógyszert Mariupol kikötővárosába szállító humanitárius konvojt, amelyet Berdjanszkban ukrán erők közlése szerint támadás ért. A humanitárius folyosókról a Kyiv Independent azt írta, hogy 10 humanitárius folyosóról tárgyaltak március 14-re: 7 Kijev megyében, 3 Luhanszk megyében lenne.

Kijevi illetékesek időközben a Kijev északi külvárosában történt orosz támadásról közölték: Oroszország az Antonov repülőgépgyárat lőtte, nem a repülőteret érte találat. Az Antonov repülőgépgyártó létesítmény a Svjatoshin repülőtéren található, körülbelül 10 kilométerre Kijev központjától.

A közösségi oldalakon megosztott, ellenőrizetlen videókon sűrű, sötét füstcsík látható a gyár felett. A városvezetés tájékoztatása szerint a mentőszolgálatok a robbanás helyszínén vannak - tudósított a BBC.

(A nyitóképen: Meleg ételt és élelmiszert készítenek a Kijevhez közeli Bucha település evakuálására készülve, az orosz támadások 18. napján, 2022. március 13-án.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×