eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
KYIV, UKRAINE - FEBRUARY 27: Ukrainian servicemen patrol during a curfew as Russian forces continue to advance on the third day in Kyiv, Ukraine on February 27, 2022. (Photo by Aytac Unal/Anadolu Agency via Getty Images)
Nyitókép: Aytac Unal/Anadolu Agency via Getty Images

Ukrajna állítja, minden irányban visszaveri a támadásokat, de súlyosak a harcok

Az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára szerint Vlagyimir Putyin egyik terve sem teljesült.

Az ukrán katonai-politikai vezetés képes volt megragadni a katonai kezdeményezést az orosz fegyveres agresszióval szembeni ellenállásban - vélekedett Olekszij Danyilov Facebook-bejegyzésében.

"Az orosz invázió terve náci elődeik elvei alapján készült" - fogalmazott a tisztségviselő a múlt csütörtökön Ukrajna ellen kezdett nagyszabású orosz hadművelettel kapcsolatban. Danyilov kifejtette: az oroszok terve az volt, hogy páncélozott harcjárművek hadoszlopaival villámgyorsan benyomulnak Ukrajna belsejébe, csapást mérnek a kulcsfontosságú infrastrukturális objektumokra, blokád alá veszik a nagyvárosokat - Odesszát, Dnyiprót, Mikolajivet, Herszont, Melitopolt, Harkivot, Szumit és Csernyihivet -, szabotőrök megsemmisítik a logisztikai utánpótlási láncokat, pánikot és káoszt okoznak.

"Vlagyimir Putyin orosz elnök inváziós tervének kulcspontja az ukrán főváros, Kijev elfoglalása volt és egy Oroszország irányította bábkormánynak az ország élére állítása. A mai napig a terv egyik célkitűzése sem teljesült" - összegezte Danyilov.

Szavai szerint az ukrán erők minden irányban visszaverik a támadásokat, de kiemelte, hogy a súlyos harcok még folytatódnak.

A védelmi tanács vezetője figyelmeztette az ukránokat, legyenek tudatában annak, hogy a harci cselekmények mellett az ellenség információs háborúja is folytatódik. Ez részben arra irányul, hogy eltitkolják a megszálló csapatok személyi állományának valós veszteségeit még saját lakosságuk előtt is.

Arra kérte Ukrajna állampolgárait, hogy tájékoztassák az orosz területen élő rokonaikat és ismerőseiket az orosz katonai invázió jelenlegi helyzetéről, valamint az ellenséges csapatok által elszenvedett veszteségekről. A közösségi oldalokon és népszerű internetes csoportokban tegyenek közzé olyan, általuk készített szöveges videókat, amelyek szembesítik az oroszokat az Ukrajna elleni háborúban elszenvedett veszteségekkel és vereségekkel - tette hozzá Danyilov.

Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×