eur:
393.75
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Coronavirus (COVID-19) Pandemic Background
Nyitókép: da-kuk/Getty Images

Covid: kapaszkodót ad a WHO a hiteles tájékozódáshoz

A szervezet hazai irodájának évindító kampánya kiemeli a szaktudás, a hiteles információforrás, valamint az egészségügy és a lakosság közötti bizalom jelentőségét.

„Szakemberek és hitelesség a Covid-19 elleni küzdelemben” – a WHO magyarországi irodájának kampánya mindenek előtt arra hívja fel a figyelmet, hogy a Covid-19 erősen rávilágított a hiteles kommunikáció jelentőségére, és a lakosság fizikai és mentális egészségét támogató tájékoztatásra hatalmas igény jelentkezett.

A milliónyi – és nem ritkán ellentmondásos – hír között önmagában könnyen el lehet tévedni, a laikus ember nehezen különbözteti meg a hiteles információt az álhírektől, a tudományosan megalapozott tényeket az időről időre megjelenő megtévesztő információtól – teszi hozzá a szervezet.

A WHO magyarországi irodájának évindító kampánya kiemeli a szaktudás, a hiteles információforrás, valamint az egészségügy és a lakosság közötti bizalom jelentőségét. Az országos kampányban a WHO szakmai partnerei: az Emmi, az NNK, az ITM, valamint a Közlekedéstudományi Egyesület koordinálásával közösségi közlekedési vállalatok vesznek részt – emelik ki.

Mint olvasható, a kampányban szereplő egészségügyi szakemberek: Palcsó Barnabás gyógyszerész, Széll Márta molekuláris biológus, Vajer Péter háziorvos és Vankó Annamária védőnő nap mint nap tapasztalják, hogy milyen előnyt jelent a tájékozottság és milyen károkat okoz a téves információ.

A WHO/ Europe és az UNICEF/ECARO szakemberei által fejlesztett alkalmazás, a HealthBuddy+ is bemutatásra kerül, amely a koronavírussal kapcsolatos alapvető kérdésekre ad választ – zárul a közlemény.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×