eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Digital generated image of semi transparent red COVID-19 cell with blue glowing omicron sign inside. Covid 19 omicron variant concept.
Nyitókép: Andriy Onufriyenko/Getty Images

Megjelent az omikron Kínában - három héttel a téli olimpia előtt

A hatóságok az első felbukkanásra azonnal minták ezreit tekintik át.

A kínai állami média tájékoztatása szerint néhány héttel a pekingi téli olimpia előtt a koronavírus omikron variánsa a szigorú óvintézkedések ellenére bejutott az országba.

A hatóságok lezárták a fertőzött személy lakóépületét és munkahelyét, és 2430 mintát gyűjtöttek be vizsgálat céljából a "két helyszínnel kapcsolatban álló" személyektől – közölte egy Haidian kerületi tisztviselő.

Az olimpia február 4-én kezdődik.

A hatóságok arra is figyelmeztettek, hogy az omicron növeli a Covid-19 terjedésének megnövekedett kockázatát, mivel egyre többen utaznak szerte az országban és térnek vissza Kínába a tengerentúlról a hónap végén kezdődő holdújévi ünnepre.

A légi közlekedést Kína ma már erősen korlátozza, és arra kérik a lakosokat, hogy ne utazgassanak - az Nbcnews tudósítása szerint.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Indiában pénteken kezdődött meg a világ legnagyobb általános választása, amelyen közel 1 milliárd választásra jogosult adhatja le a szavazatát. A rendkívüli méretek miatt ezt a szokásosnál sokkal hosszabb időkeretben bonyolítják le, összesen hat héten keresztül zajlik a voksolás, eredményekre csak júniusban lehet majd számítani. A döntés nem könnyű, ugyanis számos olyan tényező van, amely befolyásolhatja a választók döntését. Elemzésünkben összeszedjük, hogy mi motiválhatja most az indiai szavazókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×