eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Az Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) által közreadott képen az új koronavírus okozta betegség, a Covid-19 elleni oltóanyag, a Gam-Covid-Vak előállításán dolgoznak az orosz Nyikolaj Gamaleja Nemzeti Járványügyi és Mikrobiológiai Kutatóintézet moszkvai laboratóriumában 2020. augusztus 6-án. A vírus ellen a világon elsőként bejegyzett vakcina árusítását a tervek szerint augusztusban elkezdik Szputnyik V néven.
Nyitókép: MTI/Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI)

Szomorú rekord Bulgáriában

Rekordot döntött Bulgáriában a koronavírus halottjainak napi emelkedése: hétfőről keddre 18-an hunytak el a járvány miatt - adta hírül a bolgár egészségügyi minisztérium.

A korábbi tragikus csúcsot három hete, augusztus 4-én jegyezték fel: akkor 16-an vesztették életüket egy napon belül. A balkáni országban immár 563-ra emelkedett a járvány halálos áldozatainak száma.

Bulgáriában március 11-én bizonyosodott be először valakiről, hogy koronavírussal fertőzött. Azóta 15 ezer 386-ra nőtt a bizonyítottan fertőzöttek száma, hétfőről keddre 24 óra alatt 99-cel.

Az országban jelenleg 714 koronavírusos beteget kezelnek kórházban, közülük 65-öt intenzív osztályokon.

Az országban március 13-án rendkívüli állapotot hirdettek, amely két hónapon át, május 14-éig tartott. Jelenleg rendkívüli járványhelyzet van érvényben, amelyet augusztus végéig meghosszabbítottak. A lakosságnak védőtávolságot kell tartania és maszkot viselnie közintézményekben és tömegközlekedési eszközökön.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×