eur:
395.7
usd:
372.07
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Megállapodás nélkül ért véget a költségvetésről szóló uniós csúcstalálkozó

A 2021 és 2027 közötti időszakra szóló, hosszú távú költségvetésről tartott rendkívüli európai uniós csúcstalálkozója megállapodás nélkül ért véget péntek este.

Sajtóértesülések szerint az eredménytelenül zárult uniós csúcstalálkozón a tagállami vezetők nem fogadták el sem Charles Michelnek, az Európai Tanács elnökének korábbi, sem pedig az Európai Bizottság által frissen javasolt, új számokat is tartalmazó költségvetési javaslatát.

Charles Michel és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke rövidesen sajtótájékoztatón ismerteti a csúcstalálkozó következtetéseit.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×