eur:
395.72
usd:
372.02
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Egy újabb gyermek is koronavírusos Németországban

Tovább emelkedett az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma Németországban, hétfőn egy gyermek szervezetében mutatták ki a kórokozót, amelyet így országszerte 11 fő hordoz bizonyítottan.

Az esetek továbbra is Bajorországra koncentrálódnak, a 11 fertőzött közül 9 él a tartományban. A tartományi egészségügyi minisztérium hétfő esti közleménye szerint a fertőzött gyermek ugyanannak a családnak a tagja, amelyben az édesapánál és egy másik gyermeknél is kimutatták a vírust.

Az édesapa a Webasto nevű autóipari beszállító cég munkatársa, éppen úgy, mint a többi hat felnőtt bajorországi fertőzött. Az esetek összefüggésben állnak az első fertőzéssel, amely a Webasto egy továbbképzésén történt január 21-én a társaság központjában, a München melletti Stockdorfban.

A vállalati tanfolyamon egy kínai alkalmazottról terjedt át a vírus egy helyi munkatársra. A sanghaji nő a németországi útja előtt meglátogatta szüleit a járvány gócpontjában, Vuhan térségében. A továbbképzés idején tünetmentes volt. Szervezetében hazatérése után, január 26-án mutatták ki a vírust. Ez volt az első olyan eset, amikor a vírus Kínán kívül terjedt emberről emberre.

A bajor egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a tartományban ápolt fertőzöttek állapota stabil.

A Bajorországon kívüli két fertőzöttet a járvány központjából, a kínai Vuhanból a hét végén hazaszállított német állampolgárok között találták. Őket is kórházban, elkülönítve helyezték el, állapotuk ugyancsak stabil.

A tüdőgyulladást okozó új koronavírus decemberben jelent meg Vuhanban. A közép-kínai városból elindult járvány 23 országot ért el. A vírus több mint 17 300 embert fertőzött meg, a túlnyomó többséget Kínában. Az ázsiai országon kívül csupán 151 fertőzést jelentettek az egészségügyi hatóságok. A halálos áldozatok száma 360 felett van, Kínán kívül egyetlen haláleset történt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×