eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay.com

A képviselőre céloztak, a fiát lőtték le Kijev belvárosában

Ukrajna fővárosában már nem ez az első eset a krími konfliktus óta.

Egy Kijev megyei képviselő autójára nyitottak tüzet ismeretlen fegyveresek vasárnap este az ukrán főváros központjában, a képviselő hároméves kisfiának halálát okozva - mondta el egy rendőrségi forrás, miközben a hivatalos források még nem árultak részleteket a támadásról.

A neve elhallgatását kérő rendőrségi forrás szerint a megtámadott gépkocsi volánjánál Vjacseszlav Szobolev üzletember, a Kijev megyei tanács egyik képviselője ült.

Az ukrán belügyminisztérium közleményében nem azonosította sem a jármű tulajdonosát, sem az áldozatot. Facebook-felületén a belügyi tárca mindössze annyit közölt, hogy "egy lövéstől megsebesült gyermek kórházba szállítás közben életét vesztette a mentőautóban".

Szobolev, aki a 2014-óta tartó kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus egyik gyújtópontjának számító Donyec-medencéből való, 2010 és 2011 között a Naftohaz ukrán állami energetikai társaság egyik vezetője volt.

Az ellene irányuló vasárnap esti támadás indítóoka egyelőre nem ismert.

Kijev utcáin már megöltek néhány ismert személyiséget azóta, hogy 2014-ben Oroszország elszakította Ukrajnától a Krím félszigetet,

és oroszbarát szakadár lázadás kezdődött Kelet-Ukrajnában.

2016-ban az ukrán fővárosban egy autóba rejtett bombával gyilkolták meg Pavel Seremet fehérorosz újságírót, aki közismert bírálója volt hazája vezetésének, s aki köztudottan barátja volt az előző évben Moszkva belvárosában agyonlőtt orosz ellenzéki vezetőnek, Borisz Nyemcovnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×