eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Bolgár rendszámú kamionnál dolgoznak bűnügyi helyszínelők a délkelet-angliai Thurrock városának ipari parkjában 2019. október 23-án. A hatóságok harminckilenc holttestet találtak a teherjárműben, amely október 19-én lépett be Nagy-Britanniába az észak-walesi Holyhead kikötőjében. A kamion észak-írországi illetőségű sofőrjét gyilkosság gyanújával őrizetbe vették. A rendőrségi tájékoztatás szerint az áldozatok között 38 felnőtt és egy tinédzser van.
Nyitókép: MTI/AP/UK Pool

Nagyon nehéz lesz kideríteni, valójában kik haltak meg a bolgár halálkamionban

Különböző országok között utazgatnak az áldozatok dokumentumai, amik lehet, hogy egyébként hamis kínai papírok.

A London mellett egy kamionban holtan talált 39 ember közül néggyel kapcsolatos dokumentumokat adott át az Egyesült Királyság Hanoinak ellenőrzésre - közölte a vietnámi kormány hétfőn.

A közlemény idézi Bui Thanh Son vietnámi külügyminiszter-helyettest, aki újságíróknak azt mondta: a dossziékat további vizsgálat céljából átadták a közbiztonsági minisztériumnak.

A külügyminisztérium vizsgálja az áldozatok kilétét, de egyelőre semmilyen bizonyíték nincs arra nézve, hogy a halottak között vietnámi állampolgárok is vannak - tette hozzá.

Nguyen Xuan Phuc vietnámi kormányfő a hét végén vizsgálatot rendelt el olyan eltűnt vietnámi állampolgárok ügyében,

akikről feltételezik, hogy megfulladtak a Délkelet-Angliában talált kamion pótkocsijában.

Helyi lapjelentések szerint október 23. óta legalább 13 vietnámi család számolt be arról, hogy eltűnt a gyereke. A brit rendőrség eleinte úgy vélte, az áldozatok kínai állampolgárok, Peking azonban nem erősítette meg ezt, a hét végére pedig több vietnámi család is felvette a kapcsolatot hazája londoni nagykövetségével azon családtagjai ügyében, akik korábban Nagy-Britanniába indultak, majd eltűntek.

Vietnámi weboldalakon többen azt írták, elképzelhető, hogy az áldozatok

hamis kínai útlevelekkel

indultak útnak.

Az Ecpat nevű jótékonysági szervezet adatai szerint évente több száz vietnámi állampolgárt csempésznek be Nagy-Britanniába.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×