eur:
392.88
usd:
366.09
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Jay Inslee washingtoni demokrata kormányzó, elnökjelölt-aspiráns beszédet mond az amerikai Demokrata Párt 2020-as elnökválasztásra készülő elnökjelölt-aspiránsainak We The People című közös kampányestjén a washingtoni Warner Színházban 2019. április 1-jén.
Nyitókép: MTI/EPA/Michael Reynolds

Máris elvérzett a demokraták zöld aspiránsa

Jay Inslee tízéves tervet vázolt fel arra, hogy tudna az Egyesült Államok zöld lenni, de ez nem sokakat érdekelt.

Jay Inslee, Washington állam kormányzója személyében szerdán este újabb demokrata párti politikus jelentette be, hogy kiszáll az amerikai elnökjelöltségért folyó küzdelemből.

Az tagállam kormányzója az MSNBC televízió egyik esti vitaműsorának vendége volt, amikor - láthatóan a műsorvezetőt is meglepve - közölte, hogy visszalép a versenyből. Úgy fogalmazott, "világossá vált" számára, hogy nincs esélye pártja elnökjelöltségének elnyerésére.

Bár Inslee Washington államban népszerű, országos elismertséget nem sikerült kivívnia. Kevesen adományoztak a választási kampányára, és a közvélemény-kutatási adatok alapján nem érte el azt a támogatottságot, amely szükséges lett volna ahhoz, hogy részt vehessen a demokrata elnökjelölt-aspiránsok szeptemberi televíziós vitájában.

A 68 éves Inslee márciusban indította kampányát, és szinte kizárólag a környezetvédelemmel és a klímaváltozással foglalkozott.

A klímaváltozást "korunk legsürgetőbb kihívásának" nevezte, tízéves tervet vázolt fel arról, hogyan lehetne az Egyesült Államokat "átállítani" az úgynevezett tiszta energiára.

Felszólította még a Demokrata Országos Bizottságot (DNC, a párt vezető testülete) is, hogy szervezzen országos vitát e kérdésről.

Több elnökjelölt-aspiráns, köztük Elizabeth Warren massachusettsi, Bernie Sanders vermonti, valamint Kamala Harris kaliforniai szenátor szerdán éjjel Twitteren gratulált a washingtoni kormányzónak ahhoz, hogy a klímavédelmet a választási kampány egyik fontos témájává tette.

Július elején Eric Swalwell kaliforniai képviselő, augusztusban pedig John Hickenlooper, Colorado korábbi kormányzója jelentette be, hogy nem harcol tovább a demokraták elnökjelöltségéért. Jelenleg 22 politikus van versenyben a pozícióért.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 18:44
2024. április 25. 17:02
×
×
×
×