eur:
394.22
usd:
370.38
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Rendőrök helyszínelnek, miután felrobbantotta magát egy terrorizmussal gyanúsított 23 éves férfi Tuniszban 2019. július 2-án, három nappal a tunéziai fővárosban elkövetett öngyilkos merényletek után. A gyanúsított azután léptette működésbe a testére erősített robbanómellényt, hogy a biztonsági erők őt üldözőbe vevő tagjai bekerítették egy villamosmegálló közelében. Június 27-én  két öngyilkos robbantást követtek el Tunisz belvárosában. A kettős merénylet négy embert megölt, további nyolcat pedig megsebesített.
Nyitókép: Mohamed Messzara

Felrobbantotta magát egy sarokba szorított terrorista Tuniszban

Felrobbantotta magát egy terrorizmussal gyanúsított 23 éves férfi Tuniszban, hogy elkerülje elfogását - közölték a hatóságok szerdára virradó éjjel, négy nappal a tunéziai fővárosban elkövetett öngyilkos merényletek után.

A helyi média beszámolói szerint a gyanúsított azután léptette működésbe a testére erősített robbanómellényt, hogy a biztonsági erők őt üldözőbe vevő tagjai bekerítették egy villamosmegálló közelében.

A terrorista a helyszínen életét vesztette, további áldozata azonban nem volt az incidensnek - közölte a belügyminisztérium.

Múlt csütörtökön gyors egymásutánban két öngyilkos robbantást követtek el Tunisz belvárosában. A kettős merénylet négy embert megölt, további nyolcat pedig megsebesített.

A támadásokra válaszul a tuniszi hatságok megszigorították a biztonsági intézkedéseket, és rajtaütéseikben szombatig 25, terrorizmussal gyanúsított személyt vettek őrizetbe.

Tunézia az elmúlt években szélsőséges támadások egész sorát élte meg, s ezek legtöbbjének elkövetőjeként az Iszlám Állam terrorszervezet jelentkezett.

Az észak-afrikai országra széles körben úgy tekintenek, mint amely a 2010-11-ben lezajlott, úgynevezett arab tavasz egyetlen demokratikus sikertörténetévé vált, ugyanakkor válságba került a gazdaság lelassulása és a szociális hátterű tiltakozások miatt.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×