eur:
395.85
usd:
367.36
bux:
65292.92
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Facebook

Két perccel lekéste a járatot, így menekült meg a légikatasztrófától

Egy görög férfi lett volna a 150. utas azon az etióp járaton, amely szerencsétlenséget szenvedett.

Elkerülte az Ethiopian Airlines Addisz-Abeba – Nairobi járatának vasárnapi katasztrófáját egy görög férfi, aki nem érte el a lezuhant gépet – írja a Euronews. Antonisz Mavropulosz Facebook-posztban számolt be az esetről, fotót is közölve az eredeti beszállókártyájáról.

Az utas két perccel késte le a később balesetet szenvedett gépet, közlése szerint azért húzódott el a beszállása, mert nála volt a csomagja, és senki nem segített neki időben a kapuhoz érnie. Mavropulosz, hasonlóan a katasztrófában elhunyt 19 ENSZ-dolgozóhoz, a világszervezet Nairobiban rendezendő gyűlésére tartott Addisz-Abeba-i átszállással, egy szemétkezeléssel foglalkozó nemzetközi civil testület vezetőjeként.

Miután kiderült, hogy lezuhant a Boeing 737 MAX 8-as, Addisz-Abeba repterén a hatóságok kihallgatták őt, mivel a jegye a járatra szólt, de nem utazott el végül. Miután tisztázták a helyzetet és bebizonyosodott, hogy a férfi csomagja sem került fel a szerencsétlenül járt gépre, elengedték. Posztja szerint először több ismerőse és családtagja azt hitte, ő is meghalt a balesetben, de üzenetekben gyorsan közölte mindenkivel, hogy lekéste a gépet.

Az Ethiopian Airlines gépe 157 emberrel a fedélzetén Addisz-Abeba közelében zuhant le vasárnap reggel. A gép Kenya fővárosába, Nairobiba indult Addisz-Abebából, de hat perccel a felszállás után földbe csapódott. A katasztrófának nincs túlélője, 35 ország gyászolja állampolgárát.

Címlapról ajánljuk
Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát
Jelentés

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×