eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Lakóházra zuhant Kaliforniában egy kisrepülő, többen meghaltak

Lakóházra zuhant Kaliforniában vasárnap egy kisrepülő, ami miatt a ház kigyulladt. A balesetnek öt halálos áldozata és két sérültje van.

A kétmotoros Cessna414A típusú gép nem sokkal felszállása után csapódott az épületbe Yorba Linda településen. A gép egyelőre ismeretlen okból a becsapódás előtt darabjaira esett szét. Egyedül a pilóta tartózkodott rajta, aki meghalt. A további négy halálos áldozat a kigyulladt ház lakói.

A sebesülteket égési sérülésekkel szállították kórházba. A legelső jelentések még két halottról és két sérültről szóltak.

Allen Kenitzer, a szövetségi repülésügyi hatóság szóvivője elmondta, hogy a gép Fullerton város repülőteréről indult, amely 15 kilométerre van Yorba Lindától.

A kétszintes épület kigyulladt, amikor a gép pilótafülkéje és egyik motorja belecsapódott. A másik hajtómű az utcára esett, ahol hatalmas lyukat vájt az aszfaltba - mondta Eliott Simpson, a nemzeti közlekedésbiztonsági felügyelet egyik vizsgálóbiztosa.

A Twitter közösségi netportálra feltöltött videofelvételen emberek rohannak egy lángoló házhoz, a földön pedig repülőgépdarabok - köztük egy légcsavar - hevernek.

Egy szemtanú azt mondta, olyan erős zajt hallott, mintha valami felrobbant volna. A detonáció megrázta a házat, amelyben lakik. A kigyulladt épülethez rohant, ahol azt látta, hogy a házból kijött egy nő, akinek megpörkölődött a haja.

Egy másik szemtanú arról számolt be, hogy baljós robajt hallott, amely egyre közeledett és egyre hangosabb lett. Kinézett az ablakon, és a távolban egy darabjaira hulló gépet látott zuhanni.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×