eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az interneten felháborodott autósok által néhány hete indított, a gépkocsikban kötelezően tartandó láthatósági sárga mellényről elnevezett sárga mellényesek mozgalmának támogatói tiltakoznak az üzemanyag adójának emelése ellen Lyonban 2018. november 17-én. Franciaországban: mintegy ezer helyen ötvenezren tiltakoztak a civilek által szervezett megmozdulásokon.
Nyitókép: MTI/AP/Laurent Cipriani

Kesebb már a sárgamellényes tiltakozó Franciaországban

A hetedik hétre csökkent a sárgamellényes tiltakozók létszáma Franciaországban

Bár becslések nem állnak rendelkezésre arról, hogy hány sárgamellényes tiltakozó vonult utcára a franciaországi tiltakozási hullám hetedik szombatján, de helyszíni tudósítások szerint a tüntetések láthatóan veszítettek lendületükből, s a tiltakozók száma pár százra tehető egy-egy nagyobb városban.

Párizsban tüntetők egy csoportja a városnak abba a részébe vonult, ahol több televíziócsatorna székháza is található; Emmanuel Macron elnök távozását követelték, az újságírókat pedig kollaboránsnak nevezték, és azzal vádolták a sajtót, hogy igyekszik elbagatellizálni a tiltakozásokat, miközben a sárgamellényes megmozdulások vezető hírként szerepeltek a legtöbb sajtóorgánumban a tiltakozások november 17-i kezdete óta.

Marseille-ben és Bordeaux-ban egyaránt mintegy 900 ember vonult utcára. A Vinci autópálya-üzemeltető szerint több helyen fizetőkapukat valamint fel- és lehajtókat torlaszoltak el, de a Reuters hírügynökség tudósításából nem derül ki, hogy hol.

A sárgamellényesek november második felében és december elején százezerszámra vonultak utcára az ellen tiltakozva, hogy a kormány emelni akarta az üzemanyagokat sújtó környezetvédelmi adót. A kabinet végül elállt ettől, és több olyan intézkedést is bejelentett, melynek célja a szegényebb társadalmi csoportok helyzetének javítása.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×