eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. augusztus 31. szombat Bella, Erika
Nyitókép: gemdiamonds

Újabb hatalmas gyémántot találtak a Letseng-bányában

Rekordot dönthet idén a dél-afrikai gyémántbánya.

Újabb 100 karátosnál nagyobb fehér gyémántot találtak a 3000 méterrel a tengerszint felett működő Letseng-bányában, a dél-afrikai Lesotho királyságban – írja az Origo a Gem Diamonds bányaipari vállalatra hivatkozva.

Ez már a tizedik, 100 karátosnál nagyobb fehér gyémánt, amit a bányában találtak: 129,71 karátos.

Legutóbb augusztus első napjaiban találtak 100 karátnál nagyobb követ Letsengben: az a kő 145,55 karátos.

2020-ban 16, száz karátosnál nagyobb gyémántot találtak ott. Időarányosan nézve egyébként igen nagy az esélye, hogy Letsengben megdöntik a korábbi éves gyémántcsúcsot. Áprilisban egy 169 karátos fehér gyémántot találtak a lelőhelyen.

A Lesothói Királyságban működik a világ tengerszinthez mérve legmagasabban fekvő gyémántbányája, a Letseng.

Címlapról ajánljuk
Elképesztő csúcsokat döntöget világszerte a szerencsejáték-ipar

Elképesztő csúcsokat döntöget világszerte a szerencsejáték-ipar

Egyre jelentősebb a szerencsejátékok gazdasági súlya, Máltán például a bruttó hazai termék (GDP) tíz százalékát teszik ki – állapítja meg az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzése. A tanulmány szerzője, Fetter Bálint az InfoRádióban elmondta: Magyarországon az online lottó az online kaszinók és az online sportfogadás népszerűségét is messze túlszárnyalja.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Átfertőződött a kínai gazdaság, és az üszkösödés egyre csak terjed

Átfertőződött a kínai gazdaság, és az üszkösödés egyre csak terjed

Kína gazdasága egyre áthatóbb válságtól szenved, a gyengülő munkaerőpiac és a lassuló gazdasági növekedés egyre nagyobb aggodalmat kelt a pekingi vezetésben – írja a piaci konszenzusnál is sokkal pesszimistább elemzésében a Hinrich Foundation. Különösen a fiatalok munkanélkülisége növekszik, így 2024-ben rekordot jelentő számú friss diplomás kerül kilátástalan helyzetbe. A problémát súlyosbítja a beruházások visszaesése és az ingatlanpiac válsága, ami most már deflációs környezetet teremtett. A helyzet kezelésére Kínának új gazdasági és társadalmi politikák kidolgozására lesz szüksége a stabilitás megőrzése érdekében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×