eur:
390.11
usd:
365.12
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Fürdőzők a Hungarospa fürdőkomplexumban, ahol gyógyfürdő, termálfürdő, strand, aquapark, élményfürdő, prémium zóna és uszoda elégíti ki a vendégek különböző igényeit. A fürdő első létesítménye 1927. július 26-án nyitotta meg kapuit a látogatók számára, 2002-ben átfogó felújítás történt és jelenleg három különböző hőfokú fedett, míg a szabadban további négy élményelemekkel felszerelt medencével várja a vendégeket. A feltörő 70 Celsius fokú vízből hő- és villamos energiát is nyernek. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Oláh Tibor

Eddig tartott a fürdőzők öröme, durva áramelkedés jöhet a vízdíj miatt

Jelentős mértékeben emelkedett a vízdíj és a csatornadíj, van olyan fürdő, ahol a vízdíj két és félszeresére, míg a csatornadíj háromszorosára - mondja a Magyar Fürdőszövetség főtitkára.

Balogh Zoltán a penzcentrum.hu-n arról beszélt, hogy az új vízdíjak okán több 10 millió forintos pluszköltségek keletkeznek a fürdőknél, és ezért "hozzá kell nyúlniuk" a jegyárakhoz.

Ahogy arról az Infostarton is beszámoltunk, az energiaügyi miniszter rendelete a nem lakossági felhasználók víziközmű-szolgáltatási díjának megállapításáról szól. Ebben rögzítik az egységes vízdíjat, illetve a csatornadíjat országosan, hiszen eddig óriási eltérések volt vízközmű szolgáltatótól függően.

Mindez azt jelenti, hogy jelentős mértékeben emelkedett a vízdíj és a csatornadíj. A főtitkár szerint ezt még fel is dolgoznák a fürdők, viszont van benne egy olyan alapdíj, ami eddig nem volt, és ez pedig bekötésenként, illetve kifolyásonként érvényes, és nem lineárisan emelkedik.

Ez egy kisebb, közepes fürdő esetén tízmilliós nagyságrendű többletköltséget jelent, a nagy fürdők esetében pedig már inkább 100 millió ez az összeg,

amiről egyelőre nem tudják, hogyan fogjuk kigazdálkodni.

Azt jósolja hogy nőni fognak a jegyárak, igaz, nem az infláció mértékével, hanem annál kevesebbel.

A lap annak is utánanézett, hogy a fürdők jelentős része saját kúttal rendelkezik, náluk azért lehet áremelkedés, mert az ivóvizet, zuhanyzási lehetőséget biztosítani kell, másrészt a saját kúton keresztül érkező víz egy része is a csatornán keresztül távozik.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×