eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Unsplash.com

Tarolt az SUV – ilyet még nem láttunk

A kisebb városi autók helyett is inkább kompakt crossovereket vesznek.

Az, hogy a SUV-k nagyon jól fogynak Európában, aligha meglepő. A legfrissebb adatok azonban azt mutatják, hogy a SUV-k népszerűbbek, mint az összes többi karosszériatípus együttvéve − írja a HVG.

Tavaly az SUV-eladások 19 százalékkal, összesen 6,63 millió darabra nőttek. Ez azt jelenti, hogy ezen autók piaci részesedése 51 százalékot tett ki, és 14 százalékkal nőtt az előző évhez képest – derül ki az Automotive News Europe cikkéből.

Különösen olyan modellek sikere, mint a Tesla Model Y, amely a legnagyobb drabszámban eladott autó lett Európában és a globális piacon is, új magasságokba emelte a prémium közepes méretű SUV-k kategóriáját, amely már a városba szánt kisautók kategóriáját is meghaladta.

Néhány város már szembe is fordult a trenddel, ilyen például Párizs, ahol a nagyobb SUV-k parkolási díját a háromszorosára emelték.

A márkákat tekintve még mindig a Volkswagen az európai piac meghatározó szereplője, a 21 vizsgált kategóriából nyolcban ők adták el a legtöbb kocsit. A VW teljesítményéhez olyan modellek sikere járult hozzá leginkább, mint a Tiguan és az ID4.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 06:56
×
×
×
×