eur:
389.22
usd:
362.61
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Some fresh Energy Drinks on a vintage slate slab, selective focus, close-up shot
Nyitókép: HandmadePictures/Getty Images

Rengeteg élelmiszerboltból eltűnhetnek a Pepsi-termékek

A folyamatos áremelkedések olyannyira nem tetszenek a vásárlóknak, hogy négy európai országban úgy döntöttek, nem forgalmazzák tovább a cég termékeit.

A Pepsi mellett a Lay’s chipsek, a Doritos termékek, a Lipton teák és a Quaker gabonapelyhek tűnnek el a Carrefour globális áruházlánc spanyol, francia, olasz és belga boltjai polcairól. Döbbenetesen sok, több mint 9000 boltot érintettek a szankciók – írja az Euronews nyomán az Index.

A PepsiCo közleménye szerint „már hónapok óta tárgyalásokat folytatnak a Carrefour , és továbbra is jóhiszeműen együttműködnek annak érdekében, hogy termékeik elérhetők legyenek”.

A Cheetos, a Mountain Dew és a Rice-A-Roni mögött álló vállalat már hét egymást követő negyedévben két számjegyű százalékos áremelést hajtott végre, legutóbb a július–szeptemberi időszakban 11 százalékkal.

A New York állambeli vállalat szerint az áremelkedéseknek enyhülniük kell, és nagyrészt az inflációhoz kell igazodniuk, amely világszerte jelentősen csökkent, mióta a Covid–19-világjárvány idején a beszállítói láncok beszűkültek, majd az orosz–ukrán háború az árakat az egekbe szöktette.

A pénteken közzétett számok szerint azonban az Európai Unió 20, euróval fizető országában decemberben 2,9 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak az egy évvel korábbihoz képest, és ezzel hét egymást követő havi csökkenés után ismét nőttek – emlékeztet a híroldal.

A PepsiCo a gabona és az étolaj magasabb költségeire hivatkozott az áremelkedés kapcsán.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×