eur:
392.95
usd:
363.66
bux:
65938.65
2024. március 1. péntek Albin
Egy postás rezsi-utalványt kézbesít egy XIII. kerületi nyugdíjasnak 2019. szeptember 1-jén. Az elmúlt években a nyugdíjasok Erzsébet-utalvány formájában kaptak pluszjuttatást, de mivel az Erzsébet-utalvány megszűnt, most 9 ezer forint értékű rezsiutalványt biztosít számukra a kormány. Nem névre szóló a nyugdíjasok rezsiutalványa, azzal hozzátartozóikat is segíthetik, a posta szeptember 30-ig kézbesíti ki, és 2020. március 31-ig használhatók fel gáz- és áramszámla fizetésére.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Nagy napra ébrednek a nyugdíjasok, pénz áll a házhoz

Decemberben a megszokotthoz képest hamarabb érkezik a nyugdíj.

December 4-én, hétfőn, azaz ma utalja az államkincstár a decemberi nyugdíjakat. Ez azt jelenti, hogy nem a megszokott 12-én érkezik a juttatás. Tapasztalataink szerint már a délelőtti órákban a számlán van a pénz.

A decemberi nyugdíj már emelt, hiszen a kormány novemberben - a magas infláció miatt - kiigazította az év elejei 15 százalékos nyugdíjemelést. Novemberben tehát 3,1 százalékkal magasabb ellátás érkezett és ezt visszamenőleg is megkaptak az emberek. Nagyjából a normál havi nyugdíj 37 százaléka jött még "pluszban".

Legközelebb 2024 január 12-én utalnak nyugdíjat, ami azt jelenti, hogy figyelni kell, nehogy idő előtt elfogyjon a pénz.

Ahogy arról az Infostarton beszámoltunk, jövőre 6 százalékkal emelik a nyugdíjakat, legalábbis a kormány ekkora inflációval számol.

Címlapról ajánljuk
Elemző az átfogó jelentésről: Párizs kezd rájönni, hogy a migráció nem mehet így tovább

Elemző az átfogó jelentésről: Párizs kezd rájönni, hogy a migráció nem mehet így tovább

A francia kormány nem fordít elegendő forrást az illegális bevándorlás elleni küzdelemre. A francia számvevőszék jelezte, hogy a kitoloncolások száma elenyésző, miközben félmillióra becsülik az országban jogellenesen tartózkodók számát, ezért a jelenleginél nagyobb anyagi ráfordítást szorgalmaz az illegális migráció elleni küzdelem hatékonyabbá tételére. Az InfoRádió Gönczi Róbertet, a Migrációkutató Intézet elemzőjét kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.01. péntek, 18:00
Kandrács Csaba
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Szép pluszban zártak az amerikai indexek

Szép pluszban zártak az amerikai indexek

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel Ázsiában, ezt követően emelkednek az európai tőzsdék is, Amerikában pedig szintén jó hangulatban telt a kereskedés, az emelkedést a Nasdaq vezette.  Igencsak eseménydúsan telik a nap a magyar tőzsdén, az osztalékról szóló bejelentés hatására kilőtt a Duna House, de szenved a Masterplast és az AutoWallis is. A hazai blue chipek közül pedig csak az OTP árfolyama van pluszban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. február 29. 21:26
×
×
×
×