eur:
389.75
usd:
365.16
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Egy postás rezsi-utalványt kézbesít egy XIII. kerületi nyugdíjasnak 2019. szeptember 1-jén. Az elmúlt években a nyugdíjasok Erzsébet-utalvány formájában kaptak pluszjuttatást, de mivel az Erzsébet-utalvány megszűnt, most 9 ezer forint értékű rezsiutalványt biztosít számukra a kormány. Nem névre szóló a nyugdíjasok rezsiutalványa, azzal hozzátartozóikat is segíthetik, a posta szeptember 30-ig kézbesíti ki, és 2020. március 31-ig használhatók fel gáz- és áramszámla fizetésére.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Nagy napra ébrednek a nyugdíjasok, pénz áll a házhoz

Decemberben a megszokotthoz képest hamarabb érkezik a nyugdíj.

December 4-én, hétfőn, azaz ma utalja az államkincstár a decemberi nyugdíjakat. Ez azt jelenti, hogy nem a megszokott 12-én érkezik a juttatás. Tapasztalataink szerint már a délelőtti órákban a számlán van a pénz.

A decemberi nyugdíj már emelt, hiszen a kormány novemberben - a magas infláció miatt - kiigazította az év elejei 15 százalékos nyugdíjemelést. Novemberben tehát 3,1 százalékkal magasabb ellátás érkezett és ezt visszamenőleg is megkaptak az emberek. Nagyjából a normál havi nyugdíj 37 százaléka jött még "pluszban".

Legközelebb 2024 január 12-én utalnak nyugdíjat, ami azt jelenti, hogy figyelni kell, nehogy idő előtt elfogyjon a pénz.

Ahogy arról az Infostarton beszámoltunk, jövőre 6 százalékkal emelik a nyugdíjakat, legalábbis a kormány ekkora inflációval számol.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
A GoPro betiltatna egy kínai kamerát az USA-ban

A GoPro betiltatna egy kínai kamerát az USA-ban

Az Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsága (USITC) bejelentette, hogy vizsgálatot kezdeményez a GoPro Inc. által felvetett aggályok nyomán. A vádak szerint egy kínai cég, az Arashi Vision, amely az Insta360 márkanevű kamerák gyártója, megsértette a GoPro kamera- és kamerarendszerre vonatkozó szabadalmait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×