eur:
381.2
usd:
354.2
bux:
58669.83
2023. december 11. hétfő Árpád
Pile of firewood
Nyitókép: Studio Images/Getty Images

Már találgatják a téli tüzifa árát, sokan hatósági árról beszélnek

Jelenleg nem tudni, hogy az idén is lesz-e hatósági áras tűzifa. A vevők emiatt kivárnak, miközben a kereskedők találgatnak - írja egy megyei lap miután több kereskedőt megkeresett.

Ellentmondó információk keringenek arról, hogy idén ősztől lesz-e hatósági áras tűzifa az erdészeteknél, de a legtöbb somogyi fakereskedő biztosnak vélt értesülések alapján arra fogadna, hogy igen - írja a sonline.hu.

A balatonlellei Csere-Ép-Ker Kft.-nél azt válaszolták, hogy náluk már a jó időben is megjelent a kereslet. A hírét ugyan hallották, hogy várható hatósági ár, de az árszabásukat nem igazították a várakozásokhoz.

A kaposvári Deák-Fa Kft.-nél biztosak abban, hogy lesz hatósági áras tűzifa, ők 40–42 ezer forintos köbméterenkénti árról hallottak. Azt tapasztalták, hogy a kereslet visszaesett, az árakon viszont nem emelnek, mert így is alig akad vevőjük és

más fakereskedők is a tavalyi áron dolgoznak.

Már érkeznek az árajánlatok az állami erdészetektől, Meiszterics László kaposvári fakereskedő 37–38 ezer forintos rönkárakról tud az erdőn.

Nyáron csak azok vettek tűzifát, akiknek volt tartalékuk erre a célra, ők általában 6–8 köbmétereket is rendeltek – válaszolta kérdésünkre Meiszterics László. – Azt várjuk, hogy lassan megélénkül a kereslet, bár még nincs itt az igazi hideg. Sokan ugyanis csak nyugdíjfizetéskor vesznek egy vagy fél köbmétert.

A fakereskedő azt mondta, hogy nem bánja a hatósági árat, mert akkor nem kell alkudnia a vevőkkel. Tavaly 30 ezer forint volt a hatósági ár, ez valószínűleg jelentősen emelkedik majd.

Döntés még nincs, úgy tudjuk, a részleteket dolgozzák ki az állami erdészetekben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×