eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
LG Magna
Nyitókép: LG

Elektromos autózás - újabb úttörő beruházás jön Magyarországra

A dél-koreai LG és a kanadai Magna vegyesvállalata Miskolcon hozza létre első közös európai gyárát - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter videóbejegyzésében közölte, az LG az elektromosautó-ipar egyik vezető beszállító vállalata, a Magna pedig a világ egyik talán "legdiverzifikáltabb" autóipari beszállítója, a kettőjük vegyesvállalata, az LG Magna úgy döntött, hogy az első európai gyárát Magyarországon építi fel.

A 20 milliárd forintos beruházás Miskolcon valósul meg és 200 új munkahelyet teremt, a kormány ehhez hatmilliárd forintos támogatást biztosít - ismertette a miniszter.

Szijjártó Péter elmondta, hogy a gyárban elektromos autók különböző berendezéseit és alkatrészeit, az elektromos motorok különböző elemeit, valamint fedélzeti töltőket és invertereket fognak gyártani.

A beruházás még tovább erősíti Magyarország szerepét az elektromosautó-ipari átállásban, és segít abban, hogy a rendkívül nehéz nemzetközi gazdasági körülmények dacára a magyar gazdaság a következő időszakban is növekedési pályán tudjon maradni - hangoztatta a miniszter.

A beruházással ahhoz is közelebb kerül az ország, hogy

ne csak megdőljön a tavalyi év 6,5 milliárd eurós beruházási rekordja, hanem annak dupláját, 13 milliárd eurós beruházási értéket tudjon felmutatni év végére.

"A következő években a világgazdaságot az elektromosautó-ipar fogja leginkább alakítani, az elektromos alapra történő átállása az autóiparnak el fogja dönteni, hogy mely országok tudnak profitálni majd az új világgazdasági korszakból, mely országok tudnak profitálni abból, hogy a világgazdaság legjelentősebb iparága forradalmi változásokon megy majd keresztül" - fogalmazott a miniszter.

Kiemelte, Magyarország ebben a versenyben eddig a legjobbak között szerepelt, hiszen az elektromosautó-ipari átállás egyik globális éllovasává vált, sorban jönnek Magyarországra az elektromos autókat, illetve azok akkumulátorait gyártó beruházások, ezáltal garanciát kap az ország arra, hogy a magyar gazdaság a következő években is növekedési pályán tud maradni.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 06:56
×
×
×
×