eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Egy személyautót tisztogat egy kereskedő a Fővárosi Autópiacon a XIX. kerületi Nagykőrösi úton 2013. szeptember 7-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

DataHouse: élénkül a használtautó-piac

Júliusban, 2,6 százalékkal több az egy évvel korábbinál, az első hét hónap forgalma azonban 3,7 százalékkal a tavalyi szint alatt alakult.

A DataHouse előzetes adatai - ismertetve a JóAutók.hu. azt írja, hogy a magyarországi használtautó-piacon 69 600 személygépkocsi cserélt gazdát júliusban, ami több mint két s félszeres növekedés az egy évvel korábbiakhoz képest.

Az átírások számának havi 70 ezer körüli értéke azt jelzi, hogy az adásvételek száma a nyári szabadságok idején sem csökkent - mutatott rá a közleményben Halász Bertalan, a JóAutók.hu vezérigazgatója. Nehezíti a piac további élénkülését, hogy az időlegesen csökkenő reálkeresetek miatt a lakosság egy rétege egyelőre kiesett a potenciális vásárlók köréből, miközben a magas kamatok miatt megemelkedő finanszírozási költségek szinte minden vásárlói réteget negatívan érintenek - tette hozzá.

A magyarországi használtautó-piacon a két leggyakoribb márka az Opel és a Volkswagen volt, előbbiből 52 500 (11,0 százalék), míg utóbbiból 48 450 (10,2 százalék) cserélt gazdát az első hét hónap során. A népszerűségi listán következő Suzuki az adásvételek 8,5 százalékának volt a tárgya, a Ford 7,9, a BMW pedig 6,3 százalékos részesedéssel következik a listán.

A legtöbb üzletkötést - az összes adásvétel 35,3 százalékát - a fővárosban és Pest megyében ütötték nyélbe

- közölte a JóAutók.hu.

Miközben a használtautó-piacon 2023 első hét hónapjában gazdát cserélő 477 ezer személyautó mennyisége 3,7 százalékkal maradt el az előző év hasonló időszakában regisztrált 495 400-tól, az importált használt autók száma ugyanebben a periódusban 62 ezer darab volt, ami 22,3 százalékkal elmarad az egy évvel korábbi 79 800-tól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×