eur:
388.86
usd:
360.82
bux:
68190.79
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: W Hotel

Így néz ki a luxushotel a Balettintézet helyén

Az egykori Balettintézet épületében ötcsillagos hotelt alakítottak ki.

Budapest legfényűzőbb bevásárlóutcáján megnyitotta kapuit az ötcsillagos W Budapest Hotel. A 151 stílusos szobával és lakosztállyal kialakított W Budapest háromféle innovatív gasztronómia koncepcióval várja vendégeit. A luxushotel a város forradalmi szívdobogását indítja be, kreatív dizájnnal és a kozmopolita fővárosból merített társasági szellemiséggel – áll a Marriott Bonvoy portfóliójába tartozó W Hotel közleményében, amely azt is megemlíti, hogy a W Budapest a márka debütálása Magyarországon.

A korábbi Balettintézetnek otthont adó, közel 20 évig üresen álló Drechsler-palota teljes renováláson esett át az elmúlt években. A palota Lechner Ödön és Pártos Gyula tervei alapján 1883 és 1886 között francia reneszánsz és neogótikus stílusban épült, melyet a projekt generálkivitelezője, műemléki felújításának- és belsőépítészeti kiviteli terveinek felelőse, a DVM group szakértői szemmel modernizált – írja a magyarepitok.hu.

A rekonstrukció az összesen 16 ezer négyzetméteres alapterületű ingatlan minden helyiségét érintette. Többek között műemléki helyreállítást kap az alapépület, valamint a belső terek is, gépészeti és elektromos modernizáció valósul meg, a tetőtér is a W Hotel integráns része lesz egy átalakítás után.

A Drechsler-palota újragondolása során annak gazdag kultúrtörténetéből és sokrétű identitásából merítettek ihletet. Az egykor kávéház, közösségi központ és a Magyar Állami Balettintézet épülete szellemiségéből lenyűgöző dizájn-narratívákat alkottak.Az ötödik emelet egyedi fa-központú stílusa rokonságban áll a palota eredeti, helyreállított tetőtervével, míg a szálloda baletthez fűződő kapcsolatát tükrözi a teljesen fekete Extreme WOW lakosztály és a fehér WOW lakosztály, melyek a híres balettmű, a Hattyúk tava előtt tisztelegnek.

A földszinten található a W Lounge, a szálloda társadalmi epicentruma, amely az üzleti megbeszélésektől és a könnyű ebédektől a késő esti mulatozásokig túlszárnyalja a nappal és az éjszaka határait. Az új szálloda számos tárgyaló- és rendezvényteremmel is büszkélkedhet, köztük a nagyszabású ünnepségek lebonyolítására ideális Great Room nevű térrel, valamint az üzleti találkozók és meghitt összejövetelek számára létrehozott két stúdióteremmel, ahol érdekes programokkal várják az érdeklődőket augusztusban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×