eur:
394.34
usd:
370.1
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: W Hotel

Így néz ki a luxushotel a Balettintézet helyén

Az egykori Balettintézet épületében ötcsillagos hotelt alakítottak ki.

Budapest legfényűzőbb bevásárlóutcáján megnyitotta kapuit az ötcsillagos W Budapest Hotel. A 151 stílusos szobával és lakosztállyal kialakított W Budapest háromféle innovatív gasztronómia koncepcióval várja vendégeit. A luxushotel a város forradalmi szívdobogását indítja be, kreatív dizájnnal és a kozmopolita fővárosból merített társasági szellemiséggel – áll a Marriott Bonvoy portfóliójába tartozó W Hotel közleményében, amely azt is megemlíti, hogy a W Budapest a márka debütálása Magyarországon.

A korábbi Balettintézetnek otthont adó, közel 20 évig üresen álló Drechsler-palota teljes renováláson esett át az elmúlt években. A palota Lechner Ödön és Pártos Gyula tervei alapján 1883 és 1886 között francia reneszánsz és neogótikus stílusban épült, melyet a projekt generálkivitelezője, műemléki felújításának- és belsőépítészeti kiviteli terveinek felelőse, a DVM group szakértői szemmel modernizált – írja a magyarepitok.hu.

A rekonstrukció az összesen 16 ezer négyzetméteres alapterületű ingatlan minden helyiségét érintette. Többek között műemléki helyreállítást kap az alapépület, valamint a belső terek is, gépészeti és elektromos modernizáció valósul meg, a tetőtér is a W Hotel integráns része lesz egy átalakítás után.

A Drechsler-palota újragondolása során annak gazdag kultúrtörténetéből és sokrétű identitásából merítettek ihletet. Az egykor kávéház, közösségi központ és a Magyar Állami Balettintézet épülete szellemiségéből lenyűgöző dizájn-narratívákat alkottak.Az ötödik emelet egyedi fa-központú stílusa rokonságban áll a palota eredeti, helyreállított tetőtervével, míg a szálloda baletthez fűződő kapcsolatát tükrözi a teljesen fekete Extreme WOW lakosztály és a fehér WOW lakosztály, melyek a híres balettmű, a Hattyúk tava előtt tisztelegnek.

A földszinten található a W Lounge, a szálloda társadalmi epicentruma, amely az üzleti megbeszélésektől és a könnyű ebédektől a késő esti mulatozásokig túlszárnyalja a nappal és az éjszaka határait. Az új szálloda számos tárgyaló- és rendezvényteremmel is büszkélkedhet, köztük a nagyszabású ünnepségek lebonyolítására ideális Great Room nevű térrel, valamint az üzleti találkozók és meghitt összejövetelek számára létrehozott két stúdióteremmel, ahol érdekes programokkal várják az érdeklődőket augusztusban.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×