eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Getty Images

Rossz formában a magyar ipar

Az ipari termelés volumene az idén februárban 4,6 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól; a munkanaphatástól megtisztított index megegyezik a kiigazítatlannal – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) második becslése alapján.

A feldolgozóipari alágak többségében csökkenést mértek, ugyanakkor a legnagyobb súlyú járműgyártásban nőtt a termelés volumene. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás a 2023. januárinál 0,3 százalékkal nagyobb volt.

A KSH tájékoztatása szerint az első becslésben közölt februári adathoz viszonyítva a második becslés adata nem változott.

Az ipari export volumene 2,0 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál. A feldolgozóipari exportértékesítés 33 százalékát képviselő járműgyártás kivitele 7,4 százalékkal, a 14 százalékos súlyú villamos berendezés gyártásáé 42 százalékkal bővült.

Az ipar belföldi értékesítése 12,2 százalékkal, a feldolgozóiparé 11,0 százalékkal visszaesett tavaly februárhoz képest - közölte a KSH.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×