eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter beszédet mond a Magyar Multi Program nemzetközi zárókonferenciáján a Budapest Marriott Hotelben 2023. március 29-én.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Agrárfőszereplőkkel közölt fontos tudnivalókat Nagy Márton

A GFM és az IM együtt hozza létre azt a fogyasztóvédelmi adatbázist, amelynek hivatása az, hogy a lakosság a legjobb áron vásárolhasson.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter csütörtökön a hivatalában fogadta a magyar mezőgazdaság legfontosabb fogyasztási termékeit előállító termelőket, feldolgozókat és kereskedőket képviselő jelentősebb terméktanácsok vezetőit. A szakmai egyeztetés központi kérdése az infláció letörése, az inflációs spekuláció megszüntetése volt, amelyhez pontos önköltségi számításokra van szükség - jelentette be a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) közleménye.

"A háború és az elhibázott szankciós politika Európa szerte eddig soha nem látott inflációhoz vezetett. A háború okozta energiaválság és az ezáltal megemelkedett infláció komoly kihívások elé állítja mind a magyar vállalkozásokat, mind pedig a magyar családokat. Éppen ezért a magyar kormány legfontosabb célja, hogy az inflációt év végére egy számjegyűre csökkentse, megvédje a családokat, kivédje a recessziót" - közölte a GFM, hozzátéve, "az infláció már tetőzött és csökkenésnek indult, a kormányzat intézkedései működnek".

Nagy Márton kiemelte, hogy a piaci és állami szereplőkkel együttműködve a kormány folyamatosan keresi azokat az eszközöket, amellyel tovább csökkenthető az infláció. A Gazdasági Versenyhivatallal közösen új online árfigyelő rendszer jön létre, az előkészítést végző munkacsoport már meg is kezdte munkáját - folytatta. Felállítanak egy fogyasztóvédelmi adatbázist is az Igazságügyi Minisztérium részvételével, amely segíti, hogy a lakosság a legjobb áron tudja megvásárolni a termékeket - erősítette meg a GFM.

A transzparencia és a verseny növelésével összességében tovább csökkenhet az infláció. Ezt fogja erősíteni a terméktanácsokkal most megkezdett együttműködés is, amely elejét veheti a túlárazásnak és az inflációs spekulációnak.

Az egyeztetésen részt vett

  • a Baromfi Termék Tanács és Szakmaközi Szervezet,
  • a Baromfi és Tojástermelők Szövetsége,
  • a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács,
  • a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács,
  • a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács,
  • a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács és
  • a Cukor Terméktanács és Szakmaközi Szervezet.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×