eur:
393.93
usd:
364.87
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Budapest, 2020. október 27. A Vodafone Magyarország Zrt. központi irodaházának homlokzata a világcég logójával a főváros IX. kerületében a Lechner Ödön fasor 6-ban. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Duplán nyerhet a Vodafone felvásárlásával a 4iG

Hitelminősítői eredmény érkezett.

A berlini központú a Scope Ratings GmbH (Scope) hitelminősítő minden évben áttekinti és elemzi a 4iG vállalatcsoport pénzügyi helyzetét. Annak idei minősítését - „felülvizsgálat alatt” megjegyzéssel - függőben tartja, és a jelenlegi B+ kibocsátói és B+ fedezetlen adósság (NKP kötvény) besorolás nyitott marad a korábban bejelentett Vodafone Magyarország tranzakció lezárásáig. Annak teljesülése ugyanis tovább javíthat a vállalatcsoport hitelmutatóin és üzleti kockázati profilján.

A Scope jelentése szerint a 4iG hitelminősítése, üzleti és pénzügyi kockázati profilja javulhat a jelenleg folyamatban lévő tranzakciós ügyletektől függően.

A magyar infokommunikációs cégcsoport

várhatóan ez év végén zárja a Vodafone Magyarország felvásárlását célzó folyamatot,

ezért a jelentős mobil és vezetékes szélessávú internet piaci részesedés, valamint a magas EBITDA-marzs lehetősége kedvező hatással lehet a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett tőkepiaci társaság kockázati profiljára. A Scope elemzése hozzátette: a kilátásban lévő Vodafone-ügylet struktúrája nagy mértékben befolyásolhatja a 4iG kibocsátói- és adósságbesorolását.

A pozitív várakozás mellett a Scope felülvizsgálat alá helyezte a 4iG jelenlegi kibocsátói- és adósságminősítését. A hitelminősítő a következő hónapokban továbbra is szoros figyelemmel kíséri a Vodafone-akvizíció fejleményeit, valamint a 4iG egyéb akvizíciós tevékenységét. Ezek eredményétől függően a Scope akár két fokozattal is felminősítheti az infokommunikációs vállalatcsoportot.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×